Afbeelding

Harrie Kelders 40 jaar bij de gemeente

Algemeen

Boxtel - Op 8 maart is het feest bij de milieustraat. Op die dag viert medewerker Harrie Kelders (61) namelijk zijn 40-jarig jubileum bij de gemeente Boxtel. Vanaf 15.00 uur is er eerst een gesloten bijeenkomst voor de jubilaris en zijn collega’s, een uur later is iedereen die Harrie wil komen feliciteren van harte welkom.

Harrie begon bij de gemeente in 1976 als huisvuilverwerker, oftewel een van de mannen die achterop de vuilniswagen staan. “Dat was toen maar voor een dag of drie, want Boxtel was nog niet zo groot”, lacht hij. “Volgens mij heb ik daar wel indruk gemaakt; nog in mijn proeftijd brak ik mijn been tijdens een potje voetballen in mijn vrije tijd, maar ik kreeg toch een jaarcontract.” Door de jaren heen heeft Harrie binnen de afdeling Openbare Werken veel verschillende dingen gedaan. “Ik heb nog wat jaren straten gelegd, en ook heb ik jarenlang meegewerkt met de gladheidsbestrijding. Dat deed ik altijd erg graag, we hadden een hele leuke groep. Je hebt elkaar natuurlijk genoeg te vertellen, want je komt maar een korte periode per jaar bij elkaar.”

De afgelopen twintig jaar werkt Harrie bij de milieustraat en dat bevalt hem heel goed. “Het is heel sociaal werk. Mensen zijn blij dat ze hun spullen kwijt kunnen, dus ze zijn vaak erg gezellig. Natuurlijk moeten we de kosten voor de gemeente er wel uithalen, dus we moeten toch knippen of een bedrag vragen. We zijn dan zo eerlijk en rechtvaardig mogelijk, en als we twijfelen beslissen we meestal in het voordeel van de klant. De meeste mensen snappen het wel dat ze ervoor moeten betalen, maar zeker sinds de invoering van diftar zitten er af en toe mensen bij die er tussendoor proberen te glippen. Daar moet je wel een beetje een zesde zintuig voor hebben. Mensen die hier beginnen met een idee dat je alleen een beetje moet sjouwen, zijn meestal zo weer weg.”

Sinds januari heeft Harrie een nieuwe regeling gekregen, waardoor hij nog maar 18 uur hoeft te werken. “Ik ben er in principe alleen nog als de milieustraat open is. Dat vind ik prima, zo bouw ik het alvast een beetje af voor als ik met mijn 67e met pensioen ga.” Wat hij in zijn vrije tijd doet? “Ik houd van wandelen, fietsen en zwemmen, en af en toe een terrasje pakken. Dat soort dingen doe ik wat meer sinds ik die extra tijd heb. Ik denk dat ik na mijn pensioen gewoon op dezelfde voet verder ga.”

Uit de krant