Afbeelding

Verdachte brandstichtingen Boxtel Vanessa R. hoort één jaar cel plus tbs tegen zich geëist worden

Algemeen

Boxtel - Vanessa R, die verdacht wordt van diverse brandstichtingen in Boxtel in juni vorig jaar, hoorde vanmiddag één jaar celstraf plus tbs met voorwaarden tegen zich eisen. Dit is met aftrek van haar voorarrest. Haar advocaat vindt dat niet bewezen kan worden dat R. de branden daadwerkelijk heeft aangestoken en eiste vrijspraak.

R. die in de volksmond ‘Pyromien’ genoemd wordt, wordt verdacht van het aansteken van meerdere autobranden, het bedreigen van de politie en het stalken van haar ex-vriend.

Uit het onderzoek blijkt dat op haar telefoon vele malen is gegoogeld naar nieuws over de autobranden in Boxtel. Met haar telefoon werden daarnaast berichten gestuurd dat ‘het helemaal uit de hand liep’ en ze stuurde e-mails naar de politie waarin ze onder een valse naam aankondigde dat er ‘iets niet rustig zou blijven’ in het weekend waarin verschillende auto’s in vlammen op gingen. Daarnaast deed ze na de branden een bommelding bij de Boxtelse politie.

Ook werden in haar huis aanmaakblokjes en latex-handschoenen aangetroffen. De politie plaatste in het kader van het onderzoek een camera voor het huis van R, waarop te zien is dat zij steeds vlak na het ontstaan van de branden weer thuis kwam. Zelf wijst R. alle verdachtmakingen van de hand.

Vanessa R. lijdt aan een posttraumatisch stresssyndroom en heeft borderline. Volgens de aanklager heeft ze intensieve behandeling nodig om herhaling te voorkomen. De uitspraak tegen R. is op 21 maart.

Uit de krant