André Greipel won vorig jaar de Ster ZLM Toer terwijl Matt Brammeier verraste in de slotetappe.
André Greipel won vorig jaar de Ster ZLM Toer terwijl Matt Brammeier verraste in de slotetappe.

Ster ZLM Toer finisht 19 juni in Boxtel

Sport

Boxtel - De Ster ZLM Toer finisht ook dit jaar weer in Boxtel. Op 19 juni zal het peloton Boxtel aandoen. Later op de dag wordt de winnaar van de vijfdaagse wielerwedstrijd over de weg op de Markt in Boxtel gehuldigd.

Net als in 2015 begint de etappekoers, die door het zuiden van Nederland en de Belgische Ardennen gaat, op woensdag 15 juni met een proloog in Goes. Daarna volgt een etappe die start en finisht in Oss en een etappe die begint en eindigt in Buchten. Op zaterdag 18 juni is de koninginnenrit van Verviers naar La Gileppe, waarna de laatste etappe start in Someren en finisht in Boxtel.

Voor veel renners, met name sprinters en hun teams, is de Ster ZLM Toer – GP Jan van Heeswijk al jaren de ideale voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. Dat zal dit jaar niet anders zijn. “Dat is ook iets waar we zeker rekening mee houden”, zegt wedstrijdvoorzitter Anton Ganzeboom. “Het is fijn dat we daarbij ieder jaar op enthousiaste hulp bij de etappeplaatsen kunnen rekenen.”

Eindwinnaar pas zeker in Boxtel
Vorig jaar nog leidde de slotrit in de Toer nog tot een verrassende winnaar. Ganzeboom: “Dat Matt Brammeier het sprintende peloton solo voorbleef had niemand verwacht. Wij verwachten ook dit jaar weer een fantastisch slot.”

Etappeschema Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan van Heeswijk 2016:
Woensdag 15 juni: 1e etappe Proloog Goes

Donderdag 16 juni: 2e etappe Oss - Oss

Vrijdag 17 juni: 3e etappe Buchten - Buchten

Zaterdag 18 juni: 4e etappe Verviers - La Gileppe

Zondag 19 juni: 5e etappe Someren - Boxtel

Foto: Hans van Doorn

Uit de krant