Afbeelding

Van de Wetering doet al 25 jaar ‘gewoon’

Algemeen

Boxtel - De dagen worden langer, de zon is regelmatig te zien en de temperaturen komen overdag weer boven de 10 graden Celsius. Dat betekent dat het hoogseizoen voor Van de Wetering Kozijnen en Zonwering weer in aantocht is. En dat dit jaar voor de 25 keer, want het bedrijf viert zijn 25-jarig bestaan.

Eigenaar Marcel van de Wetering is een man van hard werken. Zijn lijfspreuk is dan ook ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Zijn eerste klus was het leveren en monteren van de zonwering van Brouwerhof in de Dr. de Brouwerlaan. Dat was in 1991. “Ik was daarvoor al actief in de binnenzonweringen voor Albany Blinds. Maar ik kreeg steeds meer verzoekjes om ook buitenzonweringen aan te leggen. Eerst antwoordde ik steevast dat ik dat niet deed, maar op een bepaald moment zei ik toch ja”, vervolgt Van de Wetering met een glimlach. “U vraagt, wij draaien!”

Zo werd zijn bedrijf geboren. Gedurende de jaren kwamen er steeds meer activiteiten bij. Zonweringen, garagedeuren, terrasoverkappingen en kunststof kozijnen. “Eigenlijk het hele buitenleven, hoewel ik geen buitenmeubilair verkoop”, lacht hij. Tot zijn klanten behoren vooral particulieren, maar ook Woonstichting St. Joseph en Bosch Rexroth.

In de 25 jaar dat Van de Wetering zijn eigen zaak heeft, zijn de ontwikkelingen snel gegaan. “Je kunt het zo gek maken als je het zelf wilt, tot aan een zonwering die je via je mobiele telefoon kunt bedienen”, vertelt hij. Maar hij verkoopt ook instapmodellen. Volgens hem zijn er wel meer trends te zien in de zonweringen en overkappingen: “Vroeger waren wit, grijs en bruin populaire kleuren. Nu zie je dat ook andere kleuren veel meer in opkomst zijn. Het is wat de klant wil.”

Marcel van de Wetering vertelt zijn verhaal in zijn eigen showroom. Volgens hem is ook één van zijn krachten dat hij innovatieve materialen verkoopt. “Het is maatwerk; er zijn zoveel verschillende producten dat het bijna niet mogelijk is om een voorraad aan te leggen!”, legt hij uit. “Bovendien kun je dan als kleine ondernemer moeilijker met de ontwikkelingen meegaan.”

Intussen werkt Marcel niet meer alleen. Zijn zoon Pieter helpt hem. “Die deed een timmermansopleiding maar kon vanwege de crisis na zijn studie geen baan vinden. Toen heb ik hem gevraagd of hij mij wilde helpen.” Samen met Pieter start Marcel een nieuwe zaak in Eindhoven. In het paasweekend op 25, 26 en 27 maart opent hij dit nieuwe bedrijf, dat richt zich op kozijnen en aanverwante producten. Het werd hem beschikbaar gesteld door Kroon Kozijn. “Ik kreeg eigenlijk een volledig ingerichte showroom aangeboden en bovendien neemt Kroon Kozijn zaken zoals marketing op zich”, vertelt Van de Wetering. De zaak Van de Wetering Geveltechniek bv. is gevestigd aan de Rapenlandstraat 28 in Eindhoven.

Van de Wetering Kozijnen en Zonwering is te vinden op Daasdreef 1 in Liempde. 0411-632541, www.vandeweteringzonwering.nl.


Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant