Boxtelaar Ben Coenen wint iPad mini in afvalloterij

Algemeen

Boxtel - Boxtelaar Ben Coenen ontving woensdagmiddag uit handen van wethouder Herman van Wanrooij een iPad mini omdat hij meedeed met de afvalloterij. Gebruikers van de afval-app die de gemeente Boxtel vorig jaar in het leven riep konden zich voor deze loterij aanmelden.

Coenen is enthousiast over de app: ”Ik ben erg blij met de app. Eerst keek ik in mijn agenda wanneer ik welk afval moest aanbieden, maar nu krijg ik van de app bericht. Je afval vergeten in te leveren kan bijna niet meer.”

De lootjes voor de loterij werden tijdens een persconferentie getrokken. Daar werden ook cijfers over de afval-app getoond. Die blijkt in het afgelopen halfjaar bijna 4000 keer te zijn gedownload.

Van Wanrooij: “De app is leuk, maar daarmee is ook alles gezegd. Wij willen op termijn een actievere app waarbij je bijvoorbeeld kunt zien hoeveel afval er gemiddeld in je wijk wordt aangeboden.” Door deze informatie te kunnen vergelijken met je eigen afvalaanbod, hoopt de wethouder dat er een soort competitie-element bij komt. Dit is nodig om de hoeveelheid restafval van bijna 100 kilo per persoon terug te brengen naar 5 kilo in 2030.

Voor de afvalloterij meldden zo’n 750 Boxtelaren zich aan. Wie zich nog niet heeft aangemeld kan dit nog doen want er komt een tweede trekking eind april. Meer informatie over de loterij is te vinden op de speciale afvalsite van de gemeente.

Uit de krant