Liempde gaat terug in de tijd op de Boeremèrt

Algemeen

Liempde - Op Tweede Paasdag zal Liempde voor de 44e keer het decor zijn van de traditionele Liempdse Boeremèrt. Het dorp gaat dan voor even terug in de tijd en er zullen in meer dan honderd kramen historische lekkernijen te proeven zijn en historische activiteiten te doen zijn.

In de ouderwets uitgedoste kramen zijn zeer diverse producten te vinden. De jeugd kan meedoen met oude kinderspelen of een ritje in de ouderwetse draaimolen of zweefmolen maken. Op de Boeremèrt kun je een echte ‘spekstruif’ en allerlei lekkernijen krijgen, of je ijsje bij de ouderwetse ijscokar proeven. In de consumptietent is onder het genot van de muzikale klanken van de Hofkapel en de Ollandse Dorpskapel een glaasje te drinken. Op de mèrt zelf worden verschillende regioproducten verkocht zoals speltbrood en streekbier.

Er worden ook demonstraties van oude ambachten gegeven zoals die vroeger uitgevoerd werden. De tinnegieter, de stoelmatter, de zadelmaker en mandenvlechter zijn allemaal te bewonderen. Ook kan er mee worden gezongen met artiesten als Marco de Hollander, Sani van Mullem en Marian Mayloo. In de kiosk treden het Gemonds Smartlappenkoor en accordeonclub de Doordrukkers op.

In de nog tot infocentrum te verbouwen boerderij aan de Barrierweg wordt een klas ingericht uit de tijd van Ot en Sien. Natuurlijk ontbreken de oude lessenaartjes met inktpotten niet en verder zullen er op de buitenplaats kinderen bezig zijn met haktollen, hinkelen en touwtje springen.

Nostalgische club
Op de Boeremèrt zijn allerlei activiteiten te doen en groepen actief zoals de nostalgische club ‘Terug in de Tèd’. De veldwachter van deze club probeert orde te houden terwijl de kinderen zich met een ijsje verdringen bij de levensgrote poppenkast en een groepje muzikanten haar volgende deuntje inzet om het volksdansen van de KVO en de Cromvoirtse Dansvrienden te begeleiden.

Voor 3 euro is een entreelot aan te schaffen. Deelnemers maken kans op een van de vele prijzen. Deze entreeloten maken het mogelijk dat de kinderen tot en met 12 jaar zich gratis kunnen uitleven op de markt.

Openbaar vervoer
De Boeremèrt is dit jaar met het openbaar vervoer bereikbaar. Vanaf 11.00 uur vertrekt ieder uur een huifwagen vanaf NS-station Boxtel, die je gratis naar Liempde brengt.

De Liempdse Boeremèrt vindt plaats op Tweede Paasdag, maandag 28 maart, van 10.00 tot 17.00 uur in het centrum van het dorp. Meer informatie staat op de website www.boeremert.nl. De Boeremèrt is ook te volgen via Facebook of Twitter, trefwoord ‘Boeremert’.

Uit de krant