Afbeelding

Workshop bij het MUBO: Dry Brush II

Algemeen

Boxtel - Na het succes van de eerste workshop Dry Brush I (droge kwast techniek) in het MUBO (Museum Boxtel) in januari van dit jaar, volgt op veler verzoek op zondag 3 april de vervolg-workshop ‘Dry Brush II’ voor volwassenen.

De ‘droge kwast techniek’ is eigenlijk tekenen en schilderen tegelijk. De belangrijkste materialen zijn kwasten, olieverf en papier. Je leert hoe je met een relatief droge kwast toch met olieverf kunt tekenen en hoe je er prachtige schaduweffecten mee kunt creëren. Het oefenen van deze techniek gebeurt door gebruik te maken van gedrukte voorbeelden. Het resultaat ziet er precies hetzelfde uit als een tekening met potlood, maar dan met de stabiliteit van een olieverfschilderij. Aan het eind van de workshop ga je naar huis met je eigen kunstwerk.

Voor deelnemers met al enige ervaring is het mogelijk om nieuwe mogelijkheden te ontdekken en te experimenteren met kleuren in de Dry Brush technieken voor een meer kleurrijk resultaat.

De workshops worden verzorgd door Veronika Strážnická, een jonge kunstenares en docente in schone kunsten uit Praag (Tsjechië). Zij spreekt Engels, maar waar nodig zal door aanwezige MUBO-medewerkers een toelichting in het Nederlands worden gegeven. In Praag heeft zij een eigen kunstopleidingsinstituut voor kinderen en volwassenen onder de naam Atelier Montmartre. Inmiddels woont zij meer dan zes maanden per jaar in Boxtel. Zo heeft zij afgelopen zomer in het MUBO met veel succes al workshops tekenen en schilderen gegeven aan kinderen. In januari was zij ook de docente van de workshop ‘Dry Brush I’.

In de workshop wordt rekening gehouden met de individuele ervaring van de deelnemer. Daarom is deze geschikt voor beginners, voor liefhebbers met enige ervaring én voor gevorderden. De workshop vindt plaats op zondag 3 april van 10.30 tot circa 15.00 uur. Rond het middaguur wordt een eenvoudige lunch geserveerd. Deelnemers betalen 35 euro per persoon inclusief alle materialen, lunch en koffie of thee. Voor de workshop geldt een maximum aantal van tien cursisten. Aanmelden voor de workshop kan per e-mail op info@muboboxtel.nl of per telefoon op 06-16041898.

Afbeelding

Uit de krant