(Vlnr) Monique Smeulders, Mieke Lemmers, Inge Lemmens, Daniëlle van Nooij
(Vlnr) Monique Smeulders, Mieke Lemmers, Inge Lemmens, Daniëlle van Nooij

Uniek Mode is uniek en persoonlijk

Algemeen

Boxtel - Uniek Mode zette vrijdagochtend trouwe klanten Inge (34) en Mieke (61) Lemmens in het zonnetje. Het team, bestaande uit Danielle, Monique en Anja, benadrukt hiermee dat Uniek Mode persoonlijk is. Mieke en Inge zijn moeder en dochter. Dit geeft ook een mooi beeld van de collectie van Uniek Mode. Uniek is namelijk voor alle meisjes, vrouwen en dames die er goed uit willen zien.

Volgens medewerkster Daniëlle van Nooij zijn moeder en dochter Mieke en Inge het voorbeeld van hoe Uniek klanten uit verschillende leeftijden kan bedienen. “Wij wisselen de collectie iedere drie weken, omdat de winkel in Boxtel vrij klein is. De winkel van Uniek in Reusel is vijf keer groter, door daarmee kleding uit te wisselen hebben we regelmatig wat nieuws in de winkel hangen”, legt Daniëlle uit.

Uniek Mode is 48 jaar geleden ook in Reusel begonnen. Na een jaar kwam daar de vestiging aan de Rozemarijnstraat in Boxtel bij. “Ik ben zelf ook begonnen in Reusel, maar werk ondertussen alweer drie jaar in Boxtel”, vertelt Daniëlle. Zij is (mede)verantwoordelijk voor inkoop van de collecties die in de winkel hangen.

Inge en Mieke waren blij verrast met het ontbijtje. Beiden zijn trouwe klanten van de winkel. “Vooral de persoonlijke service staat me aan”, vertelt Inge. “Ik ben een keer met mijn moeder meegegaan toen ik een jaar of zeventien was.” Sindsdien is Inge vaste klant bij Uniek Mode. Op de vraag hoe vaak zij kleding kopen in de winkel antwoorden Inge en Mieke in koor: “We lopen meestal wel iedere maand een keer naar binnen!” Volgens Inge lopen de dames dan meestal weer met iets nieuws mee naar buiten. Erg duur is dat volgens haar niet: “Mensen denken dat Uniek super duur is, maar dat valt wel mee.”

Uniek probeert, naast met ontbijtjes, de trouwe klanten te blijven verrassen. Zo is er aan het begin van het seizoen altijd wat leuks te doen of te krijgen in de winkel. Volgens Daniëlle is dat ook de kunst van het ondernemen; altijd iets onverwachts blijven doen.

Moeder en dochter zijn blij met de persoonlijke service. De vergelijking wordt gemaakt met een kapper. “Zoals die je haar kent, zo kennen zij je kledingstijl. Je kunt er bijna met je ogen dicht op vertrouwen dat je goed kledingadvies krijgt”, vertelt Inge. “En als er iets mis is met de kleding, wat natuurlijk altijd kan, dan wordt daar nooit moeilijk over gedaan als je terugkomt in de zaak.” Mieke valt haar bij: “Ook als we geen ontbijtje hadden gekregen hadden we graag ons verhaal willen doen over Uniek. Wij zijn tevreden klanten.”

Inge en Mieke kopen soms ook dezelfde kleding. Volgens haar loopt haar moeder meestal eerst met iets leuks rond en koopt zij het dan in een andere kleur. Daniëlle haakt lachend in: “Vroeger was je oud als je 50-plusser was, maar dames op leeftijd worden ook steeds vlotter.”

Beide dames zijn echte ambassadeurs voor de modezaak. Ze dragen beiden kleding die ze bij Uniek hebben gekocht, net als Daniëlle. “Zo kan ik ook mijn eigen collectie presenteren”, licht ze toe. Uniek Mode verkoopt enkel dameskleding, dus geen kleding voor mannen of kinderen. Toch is iedereen welkom in de winkel. Inge: “Mijn man vindt het nooit erg om mee te gaan, want hij kan er rustig zitten en krijgt een bakje koffie aangeboden.”

Uit de krant