Afbeelding

Kay Karssemakers pakt zijn eerste dubbelslag voor het NK 85cc

Algemeen

Westerbork - De Boxtelse motorcrosser Kay Karssemakers heeft op het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Westerbork beide manches weten te winnen. De 11-jarige pakte er zijn eerste twee mancheoverwinningen en tevens zijn eerste dagzege in het NK 85cc grote wielen.

Kay verkende in de vrije training het circuit en wist direct in de tijdtraining een aantal snelle ronden op de klok te zetten. Toen hij de pits in kwam stond hij op een tweede plaats en kreeg nog extra aanwijzingen om nog één keer aan te zetten. Kay wist zijn eigen tijd met 1,5 seconden te verbeteren en in de laatste ronde van de sessie de snelste tijd op de klok te zetten waarmee hij twee seconden sneller was dan de tweede man.

Bij de start van de eerste manche was hij niet goed weg. Dit resulteerde erin dat Kay als zesde rijder aan de wedstrijd begon. Meteen ging hij op jacht naar een aantal rijders voor hem en kwam de eerste ronde al op een derde plaats door. Gedurende de tweede ronde wist Kay de tweede plaats over te nemen en in de derde ronde ging hij op jacht naar de kopman. Hij nam de leiding over en ronde na ronde vocht hij een mooi duel uit met zijn Deense teammaat Rasmus Pedersen. Kay hield het tempo strak en wist een gat te slaan op Pedersen. Hij hield zijn koppositie in handen tot aan de finish en dit betekende dat hij zijn eerste manchezege binnen had.

In de tweede manche reageerde Kay opnieuw goed op het starthek en dook op een tweede plaats door de eerste bocht. Opnieuw was het Pedersen die aan de leiding reed. Kay slaagde erin de koppositie over te nemen en beide rijders knokten voor de dagzege. Ondanks de hoge druk van zijn teamgenoot hield Kay het hoofd de hele wedstrijd koel en won hij de manche.

Kay pakte in Westerbork zijn allereerste zeges in de 85cc grote wielen en won ook het dagklassement. Met deze resultaten vergroot hij zijn leiderspositie in het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen naar 10 punten op Pedersen. Het team zal nu alles klaar gaan maken voor de eerste selectiewedstrijd om het Europees kampioenschap in het Deense Slagelse, aanstaand weekend op 9 en 10 april. Na deze wedstrijd zal het team doorreizen naar de tweede wedstrijd, die een week later in Slowakije wordt verreden.