Afbeelding

Gelijkspel DVG tegen Unitas ‘59

Sport

Liempde - In de thuiswedstrijd tegen Unitas ‘59 speelde DVG afgelopen zondag gelijk. Gezien het spelbeeld was dit het maximale resultaat, hoewel zich kort voor tijd nog een riante mogelijkheid voordeed om de wedstrijd te winnen. De vele toeschouwers hadden nog maar net hun plaatsje gevonden toen er al gescoord werd.

Bas van Houtum kreeg de bal in buitenspel-situatie en omspeelde handig de keeper wat leidde tot 1-0. De scheidsrechter had het doelpunt niet afgekeurd, omdat hij had gezien dat de bal door een verdediger van Unitas werd aangeraakt. Dit beoordeelde hij als een bewuste actie om de bal te spelen, waarmee het buitenspel werd opgeheven. Na deze vroege opening werden er nog nauwelijks kansen gecreëerd. Unitas had veelvuldig balbezit. Een bekeken lobje van Sander van de Ven ging net over het doel. Een hoekschop van Unitas werd door doelman Sander van de Ven weggestompt en het daarop volgende schot werd geblokt door Twan van den Broek. Kort voor rust was het opnieuw de ‘Octopus’ die de gelijkmaker voorkwam. Met sublieme reddingen van de DVG doelman werd een 1-0 ruststand behaald.

Na rust was het spelbeeld niet veel anders en een tegendoelpunt hing al een tijdje in de lucht. Een schot van Unitas werd geblokt door een Liempdse verdediger. Hij had zijn handen gekruist op zijn borst om vooral toch geen hands te maken. Toch beoordeelde de scheidsrechter dit als opzettelijk hands en kende een strafschop toe. Sander van Eeuwijk zat in de goede hoek maar kon de bal niet stoppen: 1-1. DVG kwam er, voetballend, nauwelijks meer uit en alleen via de lange bal kon er even voor opluchting gezorgd worden. Met een van die lange halen werd Wilco Voets de diepte in gestuurd, maar hij kreeg de bal op zijn rug waardoor die mogelijkheid verloren ging. De beste kans kwam via een slim genomen vrije trap, door Martijn Caarls. Wilco Voets speelde Peter Versantvoort aan die de achterlijn opzocht en strak voorgaf. Bart de Windt kwam inlopen en zijn inzet ging via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Kort voor tijd was er een nieuwe hoofdrol voor de Liempdse goalie die wederom een zeer goede vorm liet zien. Diverse reddingen waren nodig om het gelijke spel over de streep te trekken. Meer dan hoekschoppen zat er voor de Unitas aanvallers niet in. Net voor tijd was er dé kans voor Bart de Windt om een ‘sneeky’ overwinning te pakken. Een goede voorzet van de ingevallen Pieter van de Wetering werd door Bart over het doel gekopt. Gezien het spelbeeld zou dit echter niet verdiend zijn geweest.

Man of the Match was deze week wederom Sander van Eeuwijk. Volgende week komt koploper FC Eindhoven op bezoek en speelt DVG de derde thuiswedstrijd op rij.

DVG 2 speelde voor de zoveelste keer gelijk, na een 1-0 voorsprong werd een penalty gemist. Het werd uiteindelijk 2-2.
De DVG dames speelden een dommelderby en verloren uit bij Olland met 6-4. Verena Eijkemans scoorde twee keer, Brit van de Langenberg en Romy van Oorschot maakten ieder één goal. Woman of the Match werd Maaike Verstegen.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant