Boxtel doet mee met energieproject Brabant Woont Slim

Algemeen

Boxtel - Boxtel sluit zich aan bij het energieproject Brabant Woont Slim. Wethouder Peter van de Wiel heeft daarvoor vanochtend de overeenkomst ondertekend in de Ideeënfabriek in Uden. Doel van dit project is om woningeigenaren te begeleiden en verleiden bij het energieneutraal maken van hun woning.

Aan de samenwerking doen 18 gemeenten, 12 lokale energiebedrijven en 50 veelal lokale, energiegerelateerde bedrijven mee. Je moet dan denken aan isolatiebedrijven en leveranciers van zonnepanelen. Volgens de wethouder levert de samenwerking veel goeds op: “We kunnen met meerdere partijen en in brede zin straks via een gezamenlijke ingang veel beter informeren en stimuleren om maatregelen uit te voeren. Onder aantrekkelijke voorwaarden, want daar waar je samenwerkt ontstaan ook voordelen.”

Het project Brabant Woont Slim begint met een website die na de zomervakantie live moet gaan. Dit moet een soort portal worden waar alle informatie over het energievriendelijk maken van woningen op komt te staan. Later kan volgens Van de Wiel, afhankelijk van de vraag, ook worden nagedacht over een fysiek loket om informatie te krijgen.

Brabant Woont Slim past volgens Van de Wiel perfect binnen de visie Boxtel Energie Neutraal 2040. Dit is een afsprakenpakket dat zich richt op het produceren en besparen van energie in de gemeente. Boxtel gaat de samenwerking voor minimaal de komende 4 jaar aan Deelname kost nu 4600 euro per jaar, maar de wethouder verwacht dat dit bedrag afneemt naarmate meer gemeenten en bedrijven deelnemen aan het initiatief.

Uit de krant