Zanger Pim en Carmen tijdens een duet, Eline op de viool.
Zanger Pim en Carmen tijdens een duet, Eline op de viool.

Angela’s Project krijgt bomvol Dok 12 stil

Algemeen

Boxtel - De band Angela’s Project trok zondagmiddag veel publiek. Vele trotse ouders, familieleden, vrienden, maar ook andere belangstellenden waren naar Dok 12 gekomen om het optreden van de band, die bestaat uit oud- en huidige leerlingen van de Angelaschool, bij te wonen.

“Een half uur voor aanvang was het nog rustig”, vertelt muzikaal begeleider Luuk van Gils. “Het was dus even spannend of het wel druk zou worden. Maar om 15.00 uur stond de tent helemaal vol.”

De band, die in 2015 is opgericht, staat onder leiding van Van Gils, Pim Lavaleije en Noud Sleumer en is ontstaan op initiatief van Abel Adams (beter bekend als meester Abel). Het doel van Angela’s Project is jonge muzikale talenten een kans te geven in een band te spelen.

Angela’s Project liet verschillende covers horen van onder andere Metallica, U2, Passenger en Nirvana. Als er een ballad voorbij kwam was het opvallend stil in Dok 12 en bij de stevigere nummers stond het rockcafé op zijn kop. Er werd flink gedanst en een enkeling durfde het zelfs aan om te headbangen.

“Het is erg mooi te zien hoe de muzikanten vorig jaar nog niet één akkoord konden spelen en nu hele nummers meespelen”, aldus een enthousiaste Van Gils. Volgens hem zit er echt talent tussen de huidige scholieren, zoals de zangeressen Judith en Carmen. “Ook het vioolspel van Eline was wel bijzonder. En het is geweldig om te zien hoe die kinderen van 11 jaar oud helemaal stralend van het podium afkomen. Het is ook mooi om te zien dat ook deze generatie nog naar ‘goede muziek’ luistert en dat ze zelf ook Metallica en Guns N’ Roses willen spelen in plaats van Lady Gaga!”, lacht Van Gils.

Foto: Luuk van Gils

Uit de krant