Afbeelding

Scouts Scouting Boxtel beste in de regio

Algemeen

Alphen - Afgelopen weekend vonden in regio Hart van Brabant de regionale Scoutingwedstrijden plaats in Alphen. Scouting Boxtel vaardigde negen groepen af en één hiervan wist de overwinning binnen te halen. De Boxtelse winnaars verdienden daarmee een ticket naar de Landelijke Scoutingwedstrijden die met Pinksteren worden gehouden.

Meer dan 150 kinderen in de leeftijd van 11 tot en met 15 jaar uit de hele regio gingen de strijd met elkaar aan op het gebied van echte Scoutingactiviteiten. Zo moesten de scouts een eigen keuken pionieren (bouwen met hout en touw), een tocht lopen, hun eigen eten koken en natuurlijk hun tent op de goede manier opzetten.

Na de wedstrijden was er voldoende tijd voor een aantal leuke spellen in het bos, die aansloten bij het thema van het weekend: tijdreizen. De leiding uit Boxtel verzorgde in deze trant zeven toneelstukken met aliens, een professor met tijdmachine en ‘Men in Black’. De scouts voerden zelf ook een toneelstuk op.

Het weekend was een groot succes. De Boxtelse scouts hebben het erg naar hun zin gehad en veel geleerd. Ze moesten het dit weekend helemaal zelf doen, waardoor goede samenwerking erg belangrijk was. De scouts moesten zich sociaal opstellen en hun grenzen verleggen. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfstandige volwassenen.

Foto: Scouting Boxtel

Uit de krant