Informatieavond herinrichting centrum Liempde

Algemeen

Liempde - Morgen, donderdag 14 april, organiseert SPPiLL een informatieavond over de herinrichting van het centrum van Liempde. De plannen hiervoor keurde het college van B&W op 29 maart goed en de werkzaamheden staan gepland van eind augustus dit jaar tot begin 2017. SPPiLL wil omwonenden en andere geïnteresseerden hierover informeren. Daarom is iedereen van harte welkom tijdens de informatieavond die begint om 19.30 uur bij het Hof van Liempde aan de Nieuwstraat 43.

Met de plannen voor het centrum wil SPPiLL het gebied veiliger, meer autoluw en toegankelijker maken. Daarnaast wordt ook de uitstraling versterkt. Het projectgebied begint grofweg bij D’n Tip en eindigt bij de kruising Nieuwstraat/Vlasspeistraat, met daartussenin het Concordiapark, ‘t Kaarpad en het Raadhuisplein. Daarnaast gaan ook gedeelten van de Oude Postbaan, Keefheuvel, Oude Dijk en Den Achterhof op de schop. Naast de wensen van SPPiLL, zijn ook de wensen van de gemeente Boxtel in de plannen opgenomen. De gemeente wil namelijk een gedeelte van het riool vervangen en vergroten en het groen in het Concordiapark duurzaam verbeteren. Tijdens de informatieavond worden de plannen uitgebreid toegelicht.

Inbreng Liempdse inwoners
De herinrichting van het centrum maakt onderdeel uit van het project ‘Liempde, gastvrije en cultuurhistorische toegangspoort tot het hart van Het Groene Woud’. Het is één van de veertien projecten binnen het provinciale uitvoeringsprogramma Kloppend Hart van Het Groene Woud. De voorbereidingen zijn al in 2012 gestart. Toen hebben alle inwoners van Liempde ideeën en wensen kunnen inleveren ter verbetering van het centrum. Er kwamen meer dan duizend reacties. De wensen en ideeën zijn samengevat, uitgewerkt tot concrete plannen en afgestemd met de gemeente, omwonenden en andere betrokkenen. Nu zijn de plannen geconcretiseerd en vervat in een definitief plan. Om de werkzaamheden goed en professioneel uit te voeren, werkt SPPiLL samen met het bedrijf Grasveld Civiele Techniek uit Beek en Donk.

Uit de krant