Afbeelding

Oud-voorzitter Kinderboerderij beticht van verduistering

Algemeen

Boxtel - De oud-voorzitter en tevens penningmeester van Stichting Kinderboerderij Boxtel is vorige week door het bestuur ontslagen. Aanleiding hiervoor zijn sterke vermoedens van verduistering van gelden van de Kinderboerderij voor privé-doeleinden van de voorzitter c.q. penningmeester in 2015. Er is inmiddels aangifte gedaan tegen de bestuurder en de Kinderboerderij heeft terugvordering van het verduisterde geld geëist.

“Het nieuwe bestuur stelde de afgelopen weken onregelmatigheden vast in de boekhouding van 2015. Hierop is meteen een onderzoek gestart naar de vermoedens van verduistering”, aldus de verklaring van het huidige bestuur. “Vastgesteld werd dat in 2015 de toenmalige voorzitter, tevens penningmeester, voor privé-doeleinden geld van de stichting Kinderboerderij Boxtel heeft gebruikt.”

Bestuurslid Ton Huinink wil verder niet veel kwijt over de zaak: “Ik doe geen uitspraken over de hoeveelheid geld die verduisterd is, maar het is absoluut een substantieel bedrag.” Onduidelijk blijft daardoor in hoeverre de Kinderboerderij hierdoor is getroffen. “Wij gaan door met onze activiteiten, om daarmee het vertrouwen in de Kinderboerderij weer volledig te herstellen”, stelt het bestuur in zijn verklaring.

Het bestuur heeft dinsdagavond alle vrijwilligers en medewerkers van de Kinderboerderij ingelicht. Zij zijn stuk voor stuk enorm geschrokken en ontdaan door de uitkomsten van het onderzoek. “Onze grootste zorg gaat nu uit naar de gemotiveerde vrijwilligers en medewerkers voor wie de onregelmatigheden, waar zij part noch deel aan hadden, hard zijn aangekomen”, aldus de verklaring. Inmiddels heeft het bestuur maatregelen genomen om dergelijke verduisteringspraktijken in de toekomst te voorkomen.

Uit de krant