Afbeelding

Leerlingen van De Oversteek sluiten dansproject af

Algemeen

Liempde - De leerlingen van basisschool De Oversteek sloten vrijdag het drie weken durende dansproject ’Dansend naar school’ af met een spetterende dansshow die de hele ochtend duurde.

Tijdens de opening drie weken geleden kregen zij onder andere traditionele volksdansen, tribal dansen, streetdance en breakdance te zien. De afgelopen drie weken stonden in het teken van het instuderen van de dansvoorstelling, maar vooral van het plezier hebben in het bewegen.

Meester Edwin opent de voorstelling: “Een slechte dans bestaat niet. Dansen is keileuk!” Dat blijkt. De kinderen hebben allemaal een grote glimlach op hun gezicht tijdens, voor of na hun voorstelling. Onder andere de vogeltjesdans en de macarena, maar ook nummers van Rihanna komen voorbij.

Spectaculair is ook de breakdancegroep van groep zes die op hun hoofd staan en allerlei acrobatische fratsen uithalen. Anke Poort van de projectwerkgroep dans verklapt dat er een paar leerlingen tussen zitten die al langer dan drie weken geoefend hebben: “Vooraf werden al workshops breakdance aangeboden door Ranil van Peperstraten.”

Tijdens de projectweken werden de leerlingen tijdens de gymles begeleid door Buurtsport Boxtel. Maar ook na school waren er voor de kleinsten Nia-workshops. Ook tijdens de andere lessen was er in de afgelopen weken extra aandacht voor dans.

En de kinderen? Die genoten er van. Hoewel een groepje meiden wel toegeeft zenuwachtig te zijn voor hun dansuitvoering. Als ze eenmaal bezig zijn blijkt de spanning overbodig te zijn: de meiden zetten een prima dans neer. Al dansend kan De Oversteek de vakantie in.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant