Afbeelding

Boxtelse basisscholen sporten bij Koningsspelen op sportpark Den Wielakker

Algemeen

Boxtel - De bovenbouw van zes Boxtelse basisscholen deed vrijdagochtend mee aan de Koningsspelen op sportpark Den Wielakker in Boxtel. De kinderen konden daar met allerlei sportieve activiteiten de meivakantie inluiden.

De dag werd om 8.45 uur geopend door een woordje van wethouder Van Wanrooij en een openingsdans. Daarna mochten de kinderen beginnen aan de wedstrijd die bestond uit verschillende sportonderdelen waarbij fair-play voorop stond.

Ruim 800 kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de Boxtelse basisscholen De Spelelier, De Vorsenpoel, De Beemden, de St Theresiaschool, Prinses Amaliaschool en de Angelaschool hadden zich verzameld op het sportpark om te hardlopen, verspringen, hoog te springen, maar ook om allerlei andere bekende en minder bekende spelletjes te doen. Naast atletiek konden zij ook honk- en softbal, rugby, voetbal en tafeltennis spelen. Voor de echte waaghalzen was zelfs een springkasteel aanwezig om nog wat overtollige energie af te blazen. De spellen werden begeleid door 65 leerlingen van de opleiding Sport en Bewegen van ROC Tilburg.

De dag werd mogelijk gemaakt door de inzet van De Ducks, Marvel, BOC en Taverbo.

Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om samen te bewegen. Sinds de eerste editie nemen in Nederland jaarlijks meer dan een miljoen kinderen en rond de 5400 basisscholen deel aan de Koningsspelen.

Foto’s: Marie Fick

Afbeelding

Uit de krant