De wijkmakelaars van de gemeente Boxtel: Hans Mols en Werner van der Velden.
De wijkmakelaars van de gemeente Boxtel: Hans Mols en Werner van der Velden.

Wijkmakelaar helpt burger met goede ideeën

Algemeen

Boxtel - De gemeentes Boxtel en Sint-Michielsgestel gaan voor zogenaamde ‘integrale vragen’ wijkmakelaars inzetten. Deze makelaars worden een aanspreekpunt voor burgers die ideeën hebben en vormen een verbindende schakel tussen gemeente en burger.

Tijdens een persbijeenkomst werden de wijkmakelaars voor beide gemeenten voorgesteld. Voor Boxtel zijn dat Hans Mols en Werner van der Velden. De wijkmakelaars moeten volgens beide burgemeesters een soort procesmanagers worden die helpen met het uitvoeren van al bestaande, maar soms nog weinig concrete plannen bij burgers.

Burgemeester Buijs van Boxtel legt uit dat de wijkmakelaars niet al het werk van burgerplatforms en wijkraden zullen overnemen, maar hen slechts een helpende hand zullen bieden. “Het voordeel is dat de burger niet meer voor ieder procesonderdeel iemand apart hoeft te zoeken binnen de gemeente. De wijkmakelaar kan de juiste mensen aan elkaar koppelen. Wij horen graag goede ideeën. Ik wil inwoners oproepen om een goed idee niet te laten schieten omdat het geen handen of voeten heeft.”

Het in het leven roepen van een wijkmakelaar hoort bij de interne herstructurering die volgt op de ambtelijke fusie van Boxtel en Sint-Michielsgestel.

Meer informatie over of contactgegevens van de wijkmakelaars is te vinden op www.boxtel.nl/wijkmakelaar. Voor mensen die geen internet tot hun beschikking hebben zijn flyers af te halen op het gemeentehuis.

Uit de krant