Afbeelding

Boxtel gaat 150 minderjarige vluchtelingen opvangen

Algemeen

Boxtel - De gemeente Boxtel gaat door met de kleinschalige opvang van vluchtelingen waar afgelopen jaar mee begonnen werd. Dat betekent dat in 2016 zo’n 150 minderjarige vluchtelingen zullen worden opgevangen. Dit maakte burgemeester Buijs woensdag tijdens een persmoment bekend.

Doelstelling is om de groep te splitsen in kleinere groepen van maximaal 50 asielzoekers en die te verdelen over 4 tot 5 locaties. De burgemeester hoopt voor de zomer de eerste vluchtelingen al te kunnen verwelkomen. Volgens hem is een exact tijdspad nog niet te geven omdat eerst moet worden gekeken naar geschikte locaties om de vluchtelingen op te vangen.

De gemeente is nu bezig met het maken van een plan van aanpak waarbij de input wordt gebruikt uit eerdere bijeenkomsten die de gemeente organiseerde aangaande de opvang van vluchtelingen. Vorig jaar werd door inwoners van Boxtel tijdens een inloopbijeenkomst al een lijst gemaakt met opvanglocaties die Boxtelaren zelf aandroegen. De gemeente gaat nu onderzoeken welke van deze locaties het meest geschikt zijn.

De komende weken staan in het teken van overleg met omwonenden, verenigingen en clubs om de opvang en de daarbij horende integratie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Uit de krant