Afbeelding

Boxtel vervroegt proef met blauwe zone

Algemeen

Boxtel - Wethouder Van Wanrooij heeft met het college van B&W besloten om de proef met blauwe parkeerzones in het centrum van Boxtel naar voren te halen. Naar verwachting kan de proef in november starten.

De ondernemers in het centrum mogen kiezen uit twee zones die als proefgebied kunnen worden ingericht: het parkeerterrein bij de Zwaanse Brug in combinatie met de parkeervakken aan de Rechterstraat bij DrieTrend, of de Mgr. Bekkersstraat bij de gemeentevijver. In totaal gaat het om 50 parkeerplaatsen die onder de blauwe zone vallen.

“Oorspronkelijk was het de bedoeling om dit in te voeren wanneer de Markt opnieuw ingericht gaat worden. Mij werd echter gevraagd of dit niet naar voren gehaald kan worden. Ik heb met collega Eric van den Broek de mogelijkheden bekeken en het kan. Dus gaan we dat doen”, aldus Van Wanrooij.

Om de proef te starten moet een verkeersbesluit worden genomen waartegen nog bezwaar ingediend kan worden. Ook moeten nog criteria worden vastgesteld waardoor de effecten van de proef kunnen worden gemeten. De verwachting is dat de procedure dit najaar is afgerond en dat de proef in november kan starten.

Uit de krant