Stichting Muziekhuis Boxtel krijgt 30.000 euro subsidie van Oranjefonds

Algemeen

Boxtel - Stichting Muziekhuis Boxtel heeft deze week de toezegging gekregen dat het nationale Oranje Fonds maximaal 30.000 euro bijdraagt aan de realisering van Muziekhuis Boxtel.

Het Oranje Fonds zet zich in voor sociale initiatieven in Nederland. Aanleiding voor deze bijdrage is dat het onderkomen aan de Passage Riche in het centrum van Boxtel nadrukkelijk voor meer doelgroepen dan alleen Boxtel’s Harmonie, de hoofdhuurder, gebruikt gaat worden.

Nadat zich vorig jaar de mogelijkheid voordeed om het leegstaande voormalige snookercentrum aan te kopen van drankenhandel De Leijer, is de Stichting Muziekhuis Boxtel opgericht. Die heeft een hypotheek afgesloten om de noodzakelijke aankoop én verbouwing te kunnen financieren. Nadat het gebouw werd gestript wordt druk gewerkt door hoofdzakelijk vrijwilligers van Boxtel’s Harmonie om de zaal geschikt te maken voor hun wekelijkse repetities. Met de realisering van Muziekhuis Boxtel is in totaal ruim twee ton gemoeid en voor dat bedrag heeft de Stichting Muziekhuis Boxtel zijn nek uitgestoken.

Door verhuur van de accommodatie moet het geld uiteindelijk weer worden terugverdiend. Boxtel’s Harmonie wordt hoofdhuurder, maar daarnaast zijn ook andere groepen welkom. De muziekvereniging gebruikt de zaal immers op drie doordeweekse avonden en voor muzieklessen overdag. Er is dus nog volop plek voor andere gebruikers. Die hebben volgens de stichting ook al belangstelling getoond; niet alléén muziekgroepen, maar ook ouderenclubs, buurtorganisaties en kinderactiviteiten.

Naast Oranje Fonds hebben de gemeente Boxtel, Rabobank Hart van De Meierij en het Prins Bernhard Cultuurfonds subsidie toegekend. Daarnaast ondersteunt het plaatselijke bedrijfsleven de realisering van dit vrijwilligersproject met het beschikbaar stellen van gratis materialen of materialen tegen gereduceerde tarieven.

Uit de krant