De winnaars van Tourspel Liempde. Vlnr. Gerold Ceelen, Martijn van Kempen (namens winnaar en echtgenote Maaike) en Luc Schellekens.
De winnaars van Tourspel Liempde. Vlnr. Gerold Ceelen, Martijn van Kempen (namens winnaar en echtgenote Maaike) en Luc Schellekens.

Maaike van Kempen wint Tourspel Liempde

Algemeen

Liempde - Maaike van Kempen heeft zondagavond in café De Durpsherberg het Tourspel Liempde gewonnen. Het slot van de prijzenceremonie bestond uit de feestelijke overhandiging van de twee cheques aan twee lokale goede doelen, JAS Liempde en Stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid, mogen beiden zo’n 1100 euro in ontvangst nemen. 

Na de loterij werd de prijs voor het Extra Tourspel uitgereikt.Tom Dumoulin verliet de Tour terwijl hij 44e stond. Dat was als enige goed voorspeld door Erik van de Laar. 

Bij het huldigen van de dagwinnaars bleek dat er in het eindklassement behoorlijke verschuivingen hadden plaats gevonden door de punten voor de klassementswinnaars in de Tour de France. Verschillende spelers hadden de ploegen van de anderen al bekeken en een inschatting gemaakt voor hun eindpositie.

Uiteindelijk was het toch de ploeg van Maaike van Kempen die de meeste punten had verzameld en daarmee ook de gele trui van het Tourspel won. De tweede plaats was voor Luc Schellekens en Gerold Ceelen trok de bolletjestrui voor de derde plaats aan. De winnaars wonnen naast de trui ook een geldbedrag.

Afbeelding

Uit de krant