Van links naar rechts: Gerian van Ooijen, Adi van Wijk, Albert Peijnenburg en Angelique Wagenaars
Van links naar rechts: Gerian van Ooijen, Adi van Wijk, Albert Peijnenburg en Angelique Wagenaars

Vijfentwintigste editie Boxtelse Golfkampioenschappen verjongt

Algemeen

Boxtel – De vijfentwintigste editie van de Boxtelse golfkampioenschappen gaat 24 september van start. De jaarlijkse golfwedstrijd voor en door Boxtelaren kent dit jaar een aantal wijzigingen om zo een toegankelijker karakter te krijgen en ook meer jeugd aan te trekken.

De Boxtelse Golfkampioenschappen worden vanaf deze editie door een min of meer vaste groep mensen georganiseerd. De organisatie, bestaande uit Gerian van Ooijen, Albert Peijnenburg, Adi van Wijk en Angelique Wagenaars, is enthousiast en ambitieus. Dit jaar worden de Boxtelse Kampioenschappen gespeeld op de mooie golfbaan Haviksoord in Leende, in plaats van op Best Golf @ Countryclub. De speeldag is verplaatst van de vrijdag naar de zaterdag om zo mensen die doordeweeks werken tegemoet te komen.

Volgens medeorganisator Gerian is het achterhaald dat golf een elitaire sport is. “Kijk maar naar ons”, zegt ze met een knipoog. Zelf is ze meervoudig winnares van de Boxtelse kampioenschappen. Trots vertelt ze dat ze een handicap van 5,8 heeft.

Iedereen in het bezit van een golfvaardigheidsbewijs (GVB) is welkom bij de kampioenschappen, mits je als speler een minimale handicap van 36 hebt. Bij een hogere handicap is deelname in overleg met de organisatie. Aan de deelname zijn nog twee eisen verbonden: je moet in de gemeente Boxtel wonen en je moet 16 jaar of ouder zijn.

Op het golftoernooi worden twee verschillende spelvormen gespeeld: strokeplay en stableford. Bij de eerste spelvorm zullen vooral de spelers met een lagere handicap in actie komen. Bij het speltype stableford zullen ook lager geklasseerden het tegen hoger geklasseerde spelers kunnen opnemen vanwege een andere puntentelling.

De kampioenschappen starten om 9.30 uur op de baan in Leende. Bij ontvangst is er voor de deelnemers koffie en gebak, waarna het toernooi van start gaat. Ook is er in de middag een bittergarnituur voor alle deelnemers. Voor mannen en vrouwen in de spelvorm strokeplay zijn er mooie wisseltrofeeën te verdienen van de in 2014 overleden beeldend kunstenares Willemine van Laarhoven. Deze mogen een jaar lang bij de winnaar thuis blijven. Daarnaast zijn er natuurlijk andere bekers te verdienen als blijvend aandenken aan de overwinning en dankzij de vele sponsors zijn ook mooie andere prijzen te winnen.

‘s Avonds volgt een speciaal avondprogramma bij Plein 2 in Boxtel. Ook (niet golfende) partners en vrienden van de spelers kunnen zich hiervoor opgeven.

Deelname aan de kampioenschappen kost 49,50 euro en het aansluitende avondprogramma kost 35 euro. Opgeven kan door een e-mail met vermelding van je handicap te sturen naar: boxtelsegolfkampioenschappen@gmail.com. Ook opgeven voor de feestavond kan via dit e-mailadres.

Uit de krant