Wethouder Eric van den Broek met een centrumvoucher ter waarde van 1000 euro, in dit geval voor de gezamenlijke ZZP’ers in Boxtel.
Wethouder Eric van den Broek met een centrumvoucher ter waarde van 1000 euro, in dit geval voor de gezamenlijke ZZP’ers in Boxtel.

Gemeente tevreden met resultaten economisch stimuleringsbudget

Algemeen

Boxtel - Boxtel gaat, als het aan wethouder Eric van den Broek ligt, door met het verstrekken van het economisch stimuleringsbudget. Hij zei dit dinsdagavond tijdens de beeldvormende raadsvergadering waar ook de voorlopige resultaten van dit budget werden gepresenteerd.

In de zomer van 2014 stelde de gemeente een pot met één miljoen euro beschikbaar om de plaatselijke economie te stimuleren. Sindsdien werden diverse initiatieven aangedragen. Zo ontvingen Slowlands, De Groene Poort, Brabants Centrum en De Rechter allen een financieel steuntje in de rug. Maar ook de ontwikkeling van het gevelbeleid voor het centrum en ondersteuning van de plannen voor Greentech konden op een bijdrage rekenen.

In totaal is bijna 200.000 euro verstrekt uit de pot van één miljoen. Dit geld is op een aantal manier uitgegeven: voor ondernemers om in de sfeer van cofinanciering ideeën te lanceren, als centrumvoucher met een waarde van 1000 euro, voor inhuur van deskundigheid op het gebied van winkelontwikkeling door Cor Molenaar, creëren van plannen en projecten zoals ontwikkeling van gevelbeleid voor het centrum en ontwikkeling van de plannen voor Greentech. Aan het eind van dit jaar wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de resultaten van Greentech tot nu toe en de doelen voor de komende jaren.

Als het aan wethouder Van den Broek ligt komt er zeker nog een vervolg. Drie ondernemers die gebruik gemaakt hebben van het stimuleringsbudget lichtten dinsdagavond hun plannen toe. Danielle Pennings van Junior Kinderkleding, Mark van de Moosdijk van Meneer van Dommelen en Louis van Besouw namens Brabants Centrum presenteerden bovendien de eventuele resultaten van hun initiatief. Eric van den Broek: “Deze ondernemers steken hun nek uit om de Boxtelse economie levendig te houden. We stellen daarom volgende week in de raadsvergadering voor om goede initiatieven financieel te blijven steunen met een budget van 100.000 euro.”

Uit de krant