Joep Smits en Laura van Pelt, golfkampioenen 2016, met de Willemine-van-Laarhoven trofee in het Wapen van Liempde
Joep Smits en Laura van Pelt, golfkampioenen 2016, met de Willemine-van-Laarhoven trofee in het Wapen van Liempde

De Liempdse golfkampioenen komen van Velder

Sport

Liempde - 31 Liempdse golfers, dertien dames en achttien heren, gingen vorige week de strijd aan om de Willemine-van-Laarhoven-trofee een jaar lang in hun bezit te hebben. ‘De Liempdse’, zoals de Liempdse golfkampioenschappen worden genoemd, werd voor de 27e keer georganiseerd en vond plaats op de zonovergoten golfbaan De Peelse Golf in Evertsoord.

Dit jaar was het een unieke situatie omdat de winnaars Laura van der Pelt en Joep Smits bij elkaar in ‘de straat’ wonen. Beide Velderse spelers zetten een topprestatie neer. Voor Laura was het extra bijzonder omdat zij als enige speler alle zevenentwintig edities aan ‘De Liempdse’ deelnam en na vele tweede plaatsen eindelijk als beste voor de dag kwam.

In de winnaarsspeech refereerde Joep Smits aan Willemine ‘daar boven’, die hem gestimuleerd had dit fantastische spel te gaan spelen en hem continu uitdaagde zich te verbeteren. Vandaag zou ze ontzettend trots zijn geweest hem met de door haar ontworpen en gemaakte wisseltrofee in handen te zien staan.

Woon je in Liempde en wil je volgend jaar ook van de partij zijn, meld je dan voorlopig aan door een e-mail te sturen aan bert.beekmans@home.nl en/of kcclaassenmeijer@gmail.com en reserveer de datum van volgend jaar alvast in de agenda: vrijdag 1 september 2017.


Uit de krant