Afbeelding

Tentoonstelling voetbalplaatjes met Boxtelse Piet van de Biggelaar in Eerde

Algemeen

Eerde – Op zondag 25 september organiseert de afdeling Oost-Brabant van ‘De Verzamelaar’ een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in gemeenschapshuis ‘De Brink’ in Eerde. Deze keer houdt Piet van de Biggelaar uit Boxtel een tentoonstelling met zijn verzameling voetbalplaatjes.

Piet begon in 1976 met het verzamelen van voetbalplaatjes. In eerste instantie samen met zijn neef (zelfs voornamelijk voor zijn neef). Piet vond het vooral leuk om de voetbalplaatjes bij elkaar te zoeken en alle plaatjes uit te sorteren en te ruilen. Hij bezoekt bijna iedere zondag wel een verzamelbeurs in de omgeving. Als hij dan de verzameling compleet had, dan was de verzameling voor zijn neef. Zijn neef is inmiddels gestopt met het verzamelen van voetbalplaatjes en Piet heeft alle albums gekregen van zijn neef. Hij heeft nu dus een flinke verzameling van diverse complete voetbalalbums naast alle dubbele plaatjes die hij al had.

Het is voor Piet niet meer mogelijk om alle dubbele voetbalplaatjes van alle jaren mee te nemen naar de verzamelbeurs. Dat is zo ontzettend veel! Maar als je naar bepaalde plaatjes vraagt (dus hem een lijstje geeft met nummers) dan kijkt hij voor je en dan heeft hij ze de volgende verzamelbeurs voor je bij. Van de meest recente acties heeft hij wel altijd albums met dubbelen bij.

Als u deze tentoonstelling eens wilt zien, of als u nog leuke plaatjes heeft voor Piet, kom dan eens een kijkje nemen op de verzamelbeurs. Neem ook eens een kijkje op www.EveryOneWeb.com/verzamelbeurs, als u meer wilt lezen over deze verzameling of de verzamelbeurs. Op deze site staat een uitgebreid verhaal. De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 25 september van 09.00 tot 12.00 uur in gemeenschapshuis ‘De Brink’ aan het Sint Antoniusplein 7 in Eerde.

Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen, o.a. van supermarktacties zoals de Proefjeslab kaartjes, Plus Bricks, Angry Birds en de voetbalplaatjes van Plus, de Dinoplaatjes van AH, enzovoorts, maar ook voor ansichtkaarten, lucifermerken, markclips, munten, bidprentjes, jokers, pins, postzegels, speelkaarten, pennen, sigarenbanden, suikerzakjes, sleutelhangers, stripboeken, speldjes, theezakjes, winkelwagenmunten en nog veel meer kunt u op de verzamelbeurs goed slagen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant