Afbeelding

De man in een stiefgezin…. Stiefvader, bonusvader… of eigenlijk geen vader??

Algemeen

Zoals beloofd deze week een vergelijkbaar verhaal over stiefvaders. Opvallend: plaatjes van stiefvaders zijn niet te vinden…. Er zijn ook geen sprookjes over stiefvaders, dat ligt anders. En toch is de positie van stiefvader ook allerminst eenvoudig. Mannen leven wel vaker wat verder van hun gevoel af, dus allerlei gevoeligheden die vrouwen wél hebben, hebben mannen lang niet altijd. Maar toch…

Hoe is het als man, wanneer je vriendin een kind heeft wat altijd op de bank staat te springen, dingen uit zijn handen laat vallen, ‘s nachts uit bed komt, etc. Maar zodra er iets nieuws op de markt komt wat hij of zij kan gebruiken, wil hij het ook…

Je vriendin laat over zich lopen, wordt bij tijd en wijle uitgescholden door haar kinderen, en zij pikt dit alsmaar! Is ze misschien bang voor haar kinderen? Of pikt ze alles omdat ze denkt dat de kinderen anders naar hun vader gaat?? Diep in zijn hart denkt ie soms: dat ze maar ophoepelen….

Of de kinderen komen met stoere opmerkingen van hun vader terug na een weekend bij papa met opmerkingen als: “papa zegt dat wij niet naar jou hoeven luisteren, want jij bent niet onze papa”, je zou die vent toch wat willen doen!!

Of moeder kan de kinderen niet aan bij tijd en wijle, vraagt om jouw hulp en zodra je die geeft begint ze tegen jou te snauwen: “Je hoeft niet zo hard te reageren!!! Het zijn toch maar kinderen!” Dan denk je: ze lost het voortaan zelf maar op!

Je voelt je het vijfde rad aan de wagen. Je hoort er nooit ècht bij. Je vriendin is niet zo consequent als je zou willen, en als jij haar daarop wijst, wordt ze boos. Je hebt het zwaar onderschat wat het betekent om kinderen in huis te hebben. Je dacht dat je kinderen best leuk zou vinden, maar het is soms hartstikke vervelend.

Gelukkig zijn deze problemen wel redelijk snel op te lossen, tenzij het allemaal al te lang heeft geduurd, of wanneer er daarnaast ook nog andere problemen zijn. Maar als dit de enige problemen zijn, kun je daar bij snel  ingrijpen redelijk eenvoudig oplossingen voor vinden. Wacht dus niet langer!!

Mw. N. Timmermans-van de Kamp
Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel
Privé ? 0413-310795 of 06-21.59.24.35.   www.stief-gezin.nl

Uit de krant