Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: c1f28e
Foto: VC Blox
Sport nieuws

Wedstrijdverslagen VC Blox DS1

Wedstrijdverslag 17 februari 2018 
VC Blox DS 1 - WHV DS 4

Bloxdames winnen ook tweede wedstrijd binnen twee dagen. WHV uit Asperen gaat gedesillusioneerd zonder setwinst naar huis.

Vanaf de start is er bij beide teams veel beweging. Blox liep in het begin snel uit door een hoge service- en aanvalsdruk. WHV bracht weliswaar veel ballen terug maar kwam in het begin niet aan aanvallen toe waardoor Blox vervolgens weer kon bouwen aan een volgende aanval. In deze set werd nog uit standaard situaties en -posities aangevallen maar dat werd in het vervolg van de wedstrijd wel anders! De set werd gewonnen met 25-21.

In de tweede set ging Blox los! De services gingen lekker en de aanval kwam op stoom. Heidi van Pinxteren en Carmen Steenbakkers wisten elkaar blindelings te vinden wat resulteerde in enkele fraaie omloopballen van Carmen met harde scherpe smashes. De set-ups op dia Lisette van Leeuwen liepen prima waar Lisette dankbaar gebruik van maakte. Op buiten sloeg Hanna van Esch (Hans) de ballen hard en scherp naar beneden met één diagonaal kanonschot binnen de drie-meterlijn aan de andere kant van het net. Linda Sandbergen vond iedere keer weer de gaten in de verdediging van WHV en Iris Kleine was op mid lekker op stoom met mooie smashes. VC Blox liep uit naar een setwinst van 25-10.

De derde set kwam WHV meer in hun spel. Met snelheid in de verdediging en de betere passing boden zij meer weerstand. Er volgden mooie rally's met dito aanvallen. Hannah Verhagen (Grietje) stond prima afwisselend te slaan op buiten en zij en Hans wisten er ook enkele 3-meteraanvallen met veel explosiviteit uit te peuren, erg spectaculair allemaal! De omloopballen van Carmen volgden elkaar op en ook Iris pikte er eentje mee. Ondertussen speelde libero Maud van de Loo (lootje) een puike partij. Het achterveld was met haar inzet en beweeglijkheid háár domein. Hans was op stoom met haar sprongservices waar WHV maar moeilijk mee om kon gaan. Grietje was weer erg vast en scherp in haar service, de ballen van Carmen gingen er hard overeen met een zwabber tijdens de vlucht, Iris maakte een prima reeks. Spelverdeelster Heidi wist in deze set ook enkele onmogelijk te halen afgeketste ballen goed naar de aanvallers te brengen waardoor alles goed op stoom bleef. De set werd binnen gehaald met 25-19.

De Bloxmeiden pakten in de vierde set de draad van de tweede set weer op. De passing was prima op orde en er werd lustig en met durf aangevallen. Vanaf elke positie werd out-of-the b(l)ox aangevallen: Omloopballen, 3-meter aanvallen op buiten en dia, snelle aanvallen op buiten en mid en geplaatste ballen, alles passeerde de revue. Dit resulteerde uiteindelijk in een 25-14 winst in de laatste set!

De Bloxdames zitten met deze overwinning weer een stuk vaster in het zadel op plek vier op de ranglijst. De eerstkomende wedstrijd is zaterdag 24 februari tegen nummer drie van de ranglijst en het belooft spannend te worden!


Wedstrijdverslag 15 februari 2018
VC Blox DS 1 - Atak'55 DS 3

Bloxdames pakten in aantrekkelijke wedstrijd winst op concurrent!

In de eerste set liepen de Bloxdames snel uit naar een voorsprong van 15-5, dankzij een ijzersterke servicereeks van Hannah (Grietje) Verhagen. Atak kreeg in deze fase van de wedstrijd geen kans een goede aanval op te zetten. Maud van de Loo (Lootje) maakte na een langdurige afwezigheid haar rentree. Dit deed ze als libero en deze rol vervulde ze met haar fanatisme met verve! Toch kwamen de dames van Atak in hun spel en het werd nog een spannende set. Gelukkig verzorgden de Bloxdames hun passing prima waardoor Janne Ariëns het spel lekker gevarieerd kon verdelen en kon er op buiten en mid lekker worden aangevallen. Iris Kleine verzorgde ook een lekker lange servicereeks. De set werd door Blox gecontroleerd uitgespeeld en gewonnen met 25-20.

De servicedruk was in de tweede set ook prima op orde. Met name de scherpe harde services van Hanna (Hans) van Esch en Janne vielen op. De dames van Atak hadden zichtbaar moeite om een goede aanval op te bouwen waardoor de Bloxdames verdedigend niet echt aan de tand werden gevoeld. Tel daarbij de rol van libero Lootje op en je kon gewoon lekker aanvallen. Carmen sloeg de ballen vanuit het midden dan ook hard naar de grond en Linda liet zien een oogje te hebben voor de zwakke plekken bij Atak. Ook deze set werd door Blox winnend afgesloten waarbij enkele spectaculaire aanvallen te zien waren van Hans, zowel aan het net als van achter de 3-meterlijn. Eindstand van deze set was 25-19.

In de derde set liet Atak zien dat zij niet voor niets met Blox in de strijd waren voor de vierde plaats: Ze namen vanaf het begin van de set gelijk een forse voorsprong. Blox zat niet bij de pakken neer en wist het gat te dichten maar kwam helaas niet op voorsprong. Blox moest de aandacht richten op de verdediging en de aanval kwam hierdoor minder uit de verf. Iris gaf regelmatig mooie aanvallen af op mid die helaas door de libero van Atak keurig werden gepareerd. Grietje hield Blox door weer een goede servicereeks aardig in het spoor en wist met enkele slimme geplaatste ballen ook aanvallend haar punten te pakken. De set ging helaas verloren met 22-25, ondanks goed verdedigend werk van Lootje en Susan die liet zien een korte startsnelheid te hebben waardoor ze enkele mooie ballen van de vloer hield.

Een setstand van 2-1 in het voordeel van Blox in de wetenschap dat de uitwedstrijd door Blox op het nippertje met 3-2 werd gewonnen. Het werd een aantrekkelijk spannende set met gelukkig weer een hoge servicedruk vanuit Blox en een prima aanval. Carmen, Iris en Hans hielden de druk er aan het net ook verdedigend goed op waardoor Blox de vierde set winnend afsloot met 25-19.

Tekst: Teun Verhagen, Sponsorcommissie VC Blox

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>