Afbeelding

St. Joseph verbindt nieuwe bewoners Cronenborg met een ontbijtje

Algemeen

Boxtel - De nieuwe bewoners van woongebouw Cronenborg zaten dinsdagochtend samen aan het ontbijt. Nadat de bouw van hun nieuwe woningen ruim een jaar heeft geduurd, konden zij de sleutel in ontvangst nemen. Woonstichting St. Joseph zag erop toe dat dat niet op een lege maag gebeurde.

Celloclienten Marian Bakx en Lydia Thien namen als eerste de sleutels in ontvangst van directeur Rob Dekker van Woonstichting St. Joseph. Alle nieuwe bewoners ontvingen daarna een mooie grote houten sleutel met daaraan hun nieuwe sleutels.

Rob Dekker was dinsdag vooral trots: “Ik sta hier als trotse directeur want er is wel wat aan vooraf gegaan toen we de eerste plannen in 2007 bedachten, in samenwerking met Zorggroep Elde. Door een goede samenwerking hebben we de bewoners van het Zusterspad ook bij de plannen kunnen betrekken.”

Frank van Beers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cello, vindt het een prachtig pand. “Het is ontzettend mooi geworden. Dit is een hele mooie en goede aanvulling op ons aanbod. We kunnen hier toch wat betere zorg bieden aan onze oudere clienten met de ouderenzorg van Zorggroep Elde om de hoek.”

In totaal verhuizen de komende weken zeventien huishoudens naar dit complex dat de herontwikkeling van het voormalige Emmausterrein afrondt. Speciaal voor Zorg- en dienstverlener Cello bouwde St. Joseph daarnaast nog eens 27 studio’s, vier woon-/eetkamers en een gemeenschappelijke ruimte voor dagbesteding. Nadat Cello de gezamenlijke ruimtes in orde heeft gemaakt, zullen de nieuwe bewoners naar verwachting eind november hun intrek nemen in hun nieuwe woning.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant