Wedstrijdverslagen HCB’92 C/D/E-Jeugd en eerste damesteam

Sport

E-jeugd leert steeds meer bij….
Wedstrijdverslag E-jeugd  19 november 2016:

Op zaterdag 19 november hadden we weer een thuis wedstrijd in De Braken .We moesten tegen de nummer 1 van de competitie De Groene Ster uit Zevenbergen. Het team bestond voornamelijk uit jongens dus het begin was een beetje moeilijk. De tegenstander speelde met minder spelers om zo ons toch nog een eerlijke kans te geven. Jara stond de eerste helft in de goal maar de tegenstander was erg goed ondanks een goede keeper en een hele goede verdediging . Fanni scoorde 1 x Ruststand 1-8 De tweede helft was zwaar maar gelukkig minder goals tegen, super goed verdedigd allemaal.  De dames van HCB’92 hadden het moeilijk om de verdediging goed neer te zetten.  Roby was onze keeper de tweede helft. Super goed gedaan dames top gespeeld en verdedigd Toch vier maal gescoord tegen de nummer 1 van de competitie door Fanni, Jara en Denise; Eindstand 4-12.Op naar de volgende wedstrijd.

Eindelijk loopt het voor de D-jeugd

Er stond weer een wedstrijd voor  de D jeugd op het programma, zaterdag 19 november thuis tegen Habo. Ze waren weer allemaal van de partij dus twee wissels, dit was wel erg fijn. In de stand tot nu toe stond Habo 3 plaatsen boven HCB’92. HCB’92 startte voorspoedig en al snel stonden ze voor door goals van Waud, Jorien en Tess op 3-0.

Na een prachtige combinatie tussen Jorien en Ive wist Ive vanaf de cirkel netjes de bal over de keeper te gooien 4-0. Daarna liep het tempo wat terug en was HCB’92  niet meer zo fel op de bal, hier profiteerde de tegenstander van en dit resulteerde tot een 5-4. Gelukkig herpakte HCB’92 zich en kon de voorsprong behouden blijven, ruststand was 7-6.

Na de rust ging het gelijk op en bleef HCB’92 door kei hard te werken en perfect samenspel in de verdediging op 1 puntje voorsprong. Doordat het team in  de aanval goed in beweging was lukte het HABO niet om de thuisploeg vast te zetten. Helaas kwam Habo een paar minuten voor tijd weer gelijk. HCB’92 liet gelukkig de kopjes niet hangen en ging vol voor de overwinning. Waud was de tweede helft gaan keepen en stuurde hier keurig zijn verdediging aan, hij bleef het team tot rust manen. In het eindsignaal wist Bart de winnende goal te scoren wat de eindstand bracht op 12-11. Iedereen inclusief Bart de coach was erg trots op dit resultaat. Eindelijk een wedstijd die goed liep.

C-jeugd wint in slotfase van Someren

Lieke stond in de goal ze hield er heel veel goede ballen uit. Ze stonden 0-2 achter tot dat de trefzekere Anouk Foolen de 1-2 maakte. Daarna trakteerde de bijna jarige Veerle zichzelf op een goal. Demi hield haar mannetje goed bij  zodat er  bijna niemand bij haar doorheen kwam. Anouk Hermans speelde Veerle en Anouk Foolen goed aan , zodat zij konden scoren. En Jorien startte goed in en had bijna gescoord. Aan het eind van de  eerste helft verzwakte HCB’92 maar Anouk Foolen en Veerle maakte het goed door te scoren, ruststand 9-7 voor HCB’92.

In de tweede helft ging Veerle de goal in. Tess stond goed te verdedigen en Samantha liet de hoekspeelster van Someren er niet door heen komen, deze had ze in haar pocket. Demi had een paar hele mooie ballen gegooid alleen de paal en de lat werkte niet erg mee. Cirkelspeelster Anouk Schellekens scoorde maar liefs twee maal achter elkaar. Ook Lieke scoorde mooi boven in het hoekje waar de keepster niet bij kon. Veerle stond de tweede helft goed te keepen en hield er mooie ballen uit. De laatste minuut stonden we voor tot dat er een break out volgde. De tegenstander ging 1 op 1 verdedigen . Aan het einde van de wedstrijd kon Anouk Schellekens zich vrij maken op de cirkel en maakte het winnende doelpunt  in de laatste 2 seconde. Eindstand 14-13. Het team bedankt Gina Smulders voor het fluiten van de wedstrijd.

Eerste Damesteam HCB’92 verliest van E.S.Z.V. Oktopus

Afgelopen zondag speelde het eerste damesteam van HCB’92 in De Braken tegen het snelle E.S.Z.V. Oktopus uit Eindhoven, de nummer 2 van het klassement.

HCB’92 opende de score vanuit de rechterhoek, waar Nonja van de Langenberg met een passeerbeweging haar tegenstander voorbij ging en met een stuit langs de keeper het net vond. Vooraf was door coach Martin van Nunen aangegeven dat er gestart werd met een 5-1-verdediging om hiermee het aanvallende spel van tegenstander Oktopus te verstoren. In het begin van de wedstrijd was het nog even wennen voor HCB’92 om deze verdediging goed neer te zetten, waar Oktopus tweemaal dankbaar gebruik van maakte. In de aanval werd vanuit rechts een lange bal op Miranda van Engelshoven gespeeld die in de linker hoek helemaal vrij stond. Miranda scoorde en trok hiermee weer de stand gelijk: 2-2. De Eindhovense dames konden echter uitlopen door enkele break outs te scoren.

Oktopus stond offensief te verdedigen en stapte uit op de hoekspeelsters van de thuisploeg, waardoor zij lastig aanspeelbaar waren. HCB’92 wist hierop niet direct antwoord te geven, en er werd in de aanvallen minder dreiging op de Eindhovense verdediging uitgeoefend. De ruimte lag op de cirkel waar Janneke Eijkemans uiteindelijk vrij stond en met een stuitbal de keeper passeerde. De snelle dames van Oktopus wisten echter met mooi spel meerdere malen hun hoekspeelsters vrij te spelen die scherp  konden schieten en onhoudbaar waren voor keepster Mary Swinkels. Vlak voor rust kon Hèlen Berkelmans nog een break out verzilveren waarbij de ruststand op 4-8 kwam.

In het begin van de tweede helft liepen de dames van Oktopus snel uit door meerdere snelle aanvallen na balverlies van HCB’92 en door het lopen van break outs nadat de Eindhovense keepster de doelpogingen van HCB’92 wist te stoppen. Ook de rechter hoekspeelster van Oktopus werd enkele malen vrijgespeeld en kon scoren. Miranda van Engelshoven wist nog eenmaal te scoren vanaf de linker opbouwpositie. In de verdediging moesten de dames van HCB’92 tweemaal aan de noodrem trekken wat een penalty voor Oktopus opleverde, die zij ook benutten. Na een 2 minuten-tijdstraf voor HCB’92 werd er in de Boxtelse aanval meer vrijgelopen. Hierdoor kon Mandy van Abeelen door het midden heen scoren. Ook een goed uitgevoerde wissel aan de linker kant met Mandy van Abeelen leverde een doelpunt op voor Hèlen Berkelmans. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door jeugdspeelster Liza van Rooij die zich vrij liep op de cirkel. De eindstand werd hiermee bepaald op 8-16 in het voordeel van E.S.Z.V. Oktopus.