Afbeelding

Primeur PMD-afvalscheiding voor Hoogheem

Algemeen

Boxtel - Hoogheem start een pilot voor het scheiden van afval en heeft daarbij de primeur voor Boxtel om plastic en metalen verpakkingen (blik en aluminium) en drankkartons (sap- en melkpakken), het zogenaamde PMD, samen in één zak in te zamelen en in een PMD-container te doen. Deze gecombineerde inzameling geldt per 1 januari 2017 voor heel Boxtel. Alle inwoners kunnen dan PMD verzamelen in de zogenaamde ‘plastic heroes’ zakken die tweewekelijks worden opgehaald.

Op woensdag 30 november 14.00 uur vindt de aftrap van de pilot voor Hoogheem plaats. Dan opent wethouder Herman van Wanrooij de ruimte voor afvalscheiding. In elke containerruimte van de flats staat inmiddels al een papiercontainer. Vanaf donderdag 1 december komen daar containers bij voor elektronica en metalen. En de bewuste containers voor zowel plastic en metalen verpakkingen als kartonnen drinkpakken. Textiel kunnen bewoners kwijt in twee textielcontainers in de buurt van de flats.

Het scheiden van afval is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart ook geld. Met het scheiden van afval steunen de flatbewoners de huurdersvereniging, die de opbrengst voor activiteiten voor alle bewoners van Hoogheem gebruikt. Gemeente Boxtel en woonstichting St. Joseph ondersteunen dit initiatief van de huurdersvereniging.

Tijdens de proefperiode - die tot eind volgend jaar duurt - wordt het afvalscheidingsgedrag van de flatbewoners bijgehouden. Een groep bewoners gaat met elkaar in gesprek en gaat bekijken hoe afvalscheiding voor hoogbouw verder kan worden bevorderd. Eind 2017 vindt evaluatie van het project plaats.

Uit de krant