Afbeelding

Wedstrijdverslagen HCB’92 Dames 2 / A-jeugd / Dames / C-jeugd

Algemeen

Dames 2 komt tijd tekort

Op zondag 27 november ging Dames 2 richting Groesbeek voor een sportieve partij tegen Groesbeeks Glorie DS3. Bij aanvang van de wedstrijd was er geen scheidsrechter aanwezig. Iemand uit het publiek, een oud-scheidsrechter, werd bereid gevonden om de wedstrijd te fluiten. Na overleg met beide teams werd dit goedgekeurd. Toen kon er eindelijk gespeeld worden!

De eerste twee goals waren voor de dames uit Groesbeek. Maar toen zag Hèlen Berkelmans haar kans om vanuit de hoek te scoren en werd de stand 2-1. Na een doelpunt van de tegenstander door de benen van de keeper Mary Swinkels was Janneke Eijkemans uit op revanche. Vanaf de cirkel wist zij de stand naar 3-2 te brengen. Daarna volgden een reeks doelpunten van de thuisploeg, een penalty en afstandsschoten. Wendy Schoenmakers bracht hier verandering in. Vanuit de linkeropbouw maakte ze een doorstart, wist ze het gat te vinden en scoorde ze het derde doelpunt voor HCB’92. De middenpositie van Groesbeeks Glorie wist steeds met afstandsschoten te scoren en HCB’92 had hier geen antwoord op. De stand was inmiddels 9-3 toen Wendy vanuit de hoek wist te scoren. Ook veroorzaakte zij een penalty, die Susan van den Berg vervolgens scoorde. Wendy wist nogmaals vanuit de opbouw te scoren en na een gestopte penalty van Janneke ging HCB’92 de rust in met een achterstand van 10-6.

In de rust werden de dames bemoedigd door coach Kees van Veen. De dames waren goed bezig, maar rugdekking en aansluiten in de verdediging bleef belangrijk. Helaas opende de Groesbeekse dames de scoren na de rust door een penalty te benutten. Daarna was het de beurt aan Nonja van de Langenberg. Zij maakte een dreiging vanuit de hoek die de verdediging op het verkeerde been zette, waardoor ze zelf kon scoren. Op de afstandsschoten en de snelle breaks van de tegenstander had HCB’92 geen antwoord. Een penalty voor HCB’92 werd helaas gestopt. De stand was inmiddels 13-7 toen Hèlen weer vanuit de hoek wist te scoren. Na een doelpunt van de tegenstander wist ook Janneke wederom te scoren wat de stand op 14-9 bracht. De laatste minuten van de wedstrijd kwam HCB’92 echt op dreef. Hèlen wist tot twee keer toe te scoren vanuit de linkerhoek. Links bleek een goede scoringspositie, want ook Wendy wist hier te scoren. De eindstand van deze sportief gespeelde pot was 16-12. HCB’92 had in deze gelijkwaardige wedstrijd niet altijd het geluk aan haar zijde, en ook de keepster van tegenstander was regelmatig een sta-in-de-weg door haar uitstekende keeperskwaliteiten. Ondanks het overwicht in laatste fase van de wedstrijd duurde voor HCB’92 het net 10 minuten te kort om de stand recht te trekken…

A jeugd HCB’92 verliest in Wanroij

Een week geleden dacht de A-jeugd nog dat ze deze zondag tegen PSV Handbal zouden spelen, echter de bond besliste dat een tussentijdse wijziging qua niveau nodig was, en met onmiddellijke ingang waren enkele teams in diverse poules geswitcht. Dus ging meisjes A naar Bouwcenten HVW in Wanroij in plaats van richting Eindhoven.

Zondag 27 novmebre was de eerste goal van de wedstrijd voor HVW vanaf de cirkel. Manon Vriens maakte er snel  1-1 van, ze wierp een mooi afstandsschot en de bal kwam in de linker bovenhoek terecht. De volgende acht doelpunten werden gemaakt door HVW  waarmee er al een behoorlijk gat was geslagen. Voor de rust kon Gitte Vanhout nog een mooie break-out lopen en goed afronden. Ruststand 9-2 voor HVW.

Na de rust ging Veerle van Abeelen in de goal. In de tweede helft was het weer HVW die drie keer wist te scoren alvorens HCB’92 weer aan zet was. Lindy van Haaren bracht met een mooie goal de stand op 12-3. Wederom scoorde de thuisploeg  driemaal.  Liza van Rooij werd mooi aangespeeld op de cirkel en zo kwam de 15-4 op het scorebord. HVW maakte hierna nog vier goals waarvan een penalty. De laatste twee goals van de wedstrijd waren voor HCB’92, Gitte maakte scoorde vanuit de hoek en Manon Foolen benutte de toegekende penalty. Eindstand 19-6 voor HVW. Beide keepsters van HCB’92, Manon F en Veerle,  hebben goed staan keepen.

Dames HCB’92 te gast bij koploper

Ondanks dat er geen winstpunten werden gepakt door de dames van HCB ‘92, een eindstand van 16-13, lieten ze zeer zeker een sterke stijgende lijn zien in hun samenspel tegenover koploper Aristos. Wat betreft de coaches en dames van HCB ‘92 een veelbelovend vooruitzicht voor de verdere competitie.

De dames van HCB ‘92 begonnen, afgelopen zondag, meteen sterk en openende de wedstrijd met een snelle aanval die door Miranda van Engelshoven positief afgesloten werd. Ook de tweede treffer liet niet lang op zich wachten, Hèlen Berkelmans werd op de linkerhoek vrijgespeeld waarna ook zij het doel wist te vinden. Met een 0-2 voorsprong begon Aristos langzaam te ontwaken, waarna de tegenaanval werd ingezet. Vanuit de rechterhoek wisten ook zij het doel te vinden. Hierop werd gereageerd door HCB’92 met aanvalswissel ‘oktober variant’, die door Annemarie Sens met een onderhandsschot afgemaakt werd. Na ongeveer 15 minuten spelen kregen de dames van HCB ‘92 hun eerste penalty tegen die goed benut werd door de gastvrouwen. Ankie Welvaarts stond sterk te keepen en wist een volgende penalty van Aristos goed te stoppen, wat er voor zorgde dat de stand een geruime tijd gelijk op ging. Vlak voor rust maakte Aristos nog een 3- tal snelle aanvallen waarbij vanuit de hoeken het net gevonden werd. De dames gingen de rust in met een stand van 7-4.

Aan het begin van de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Dit keer ging Aristos voor een sterke opening, waardoor zij al snel 2 keer het doel wisten te vinden. HCB ‘92 liet het er echter niet bij zitten en ging in de tegenaanval. Annemarie wist met een geweldig scherp schot de rechterkruising te vinden. Vanaf dat punt aan ging het weer gelijk op. Aristos antwoordde met een tegengoal, waarna HCB ‘92 weer aan zet was. Janneke Eijkemans wist zich los te wurmen uit de grepen van haar tegenstanders op de cirkel en kreeg de bal in het net. Het laatste deel van de wedstrijd werden de frustraties van de dames van HCB ‘92 richting de scheidsrechter steeds meer merkbaar. Er volgde een tweetal gele kaarten voor praten, en nog voor wat overtredingen. HCB ‘92 probeerde zich, ondanks de frustratie, te blijven richten op het spelen van de wedstrijd. Dit lukte, want er werd nog gescoord middels een wissel, tussen Miranda en Hèlen, waarbij de keepster in de linkerhoek werd gepasseerd. Annemarie wist vanaf de 9 meter het doel nogmaals te vinden en de laatste goal voor HCB ‘92 werd door Nonja van de Langeberg scherp vanuit de rechterhoek met een stuit in het net gegooid. De allerlaatste minuut stond HCB’92 nog maar met 4 veldspeelsters , Miranda werd eraf gestuurd door een verdedigende overtreding en  Hèlen uitte haar mening hierover waarop ook zij een 2 minuten tijdstraf kreeg. Met nog maar 6 seconden op de klok, had Aristos geen ruimte meer om  van overtal-situatie gebruik te maken.

De wedstrijd in Best werd afgesloten met een stand van 16-13 voor de dames van Aristos.

C-jeugd  wint ruim van PSV

Zaterdagmiddag was het C-team te gast bij PSV Handbal in Eindhoven. In het begin van de wedstrijd stond HCB’92 al snel op achterstand. Het eerste doelpunt werd gemaakt door de tegenpartij. HCB’92 antwoordde hierop met een mooi doelpunt van Veerle Abeelen. Deze werd gevolgd door een paar rake schoten van Lieke van Rooij en Anouk Hermans. Met nog een paar tegendoelpunten was er een rusttand van 5-10 in het voordeel van HCB’92.

In de tweede helft maakte de tegenstander geen doelpunten meer doordat de verdediging van HCB’92 te sterk was. Er werden nog een paar mooie doelpunten gemaakt door Anouk Foolen vanuit de hoek en afgepakte ballen. Dit bracht de eindstand op 5-16 in het voordeel van HCB’92. Met alle winstpunten tot nu toe verzameld, staat momenteel de Boxtelse C-jeugd op een gedeelde tweede plaats in competitiestrijd.