(Foto: Gildenbondsharmonie)
(Foto: Gildenbondsharmonie)

Gildenbondsharmonie wint Brabantse titel in Veldhoven

Cultuur

Veldhoven - De Boxtelse Gildenbondsharmonie heeft afgelopen zaterdag in Veldhoven de eerste prijs gewonnen bij de concertwedstrijden van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen. De harmonie mag zich daarmee de beste harmonie van Noord-Brabant noemen in de eerste divisie.

Het harmonieorkest, onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek behaalde 90,67 punten, wat een eerste prijs met lof betekende. De Gildenbondsharmonie was daarmee hoogst scorende van de elf orkesten die aan het concours deelnamen. Later bleek het zelfs de hoogste score van het hele weekend.

Voorzitter Vincent Lokin is, vanzelfsprekend, erg te spreken over de prestatie: “Dit is een prachtige afsluiting van een periode van maandenlange intensieve voorbereidingen met diverse extra repetities en concerten. Juist in een tijd waarin vrijwel alle harmonieën en fanfares, en ook wij, op zoek zijn naar een formule die past bij de 21e eeuw is het mooi om te zien dat wij ons plekje in de top van de wereld van de amateurmuziek wederom hebben waargemaakt. Dat kan alleen met top dirigenten, uitstekende instrumenten, hoogwaardige opleidingen en een florerend jeugdorkest.”

Uit de krant