(Archieffoto: Sander van Kasteren)
(Archieffoto: Sander van Kasteren)

Extra Impuls peuteropvang in de kleine kernen

Algemeen

Boxtel - Het peuterspeelzaalwerk in Liempde en Lennisheuvel krijgt een impuls van ruim 41.000 euro voor de realisering van peuteropvang. Daarnaast is een bedrag van 17.000 euro gereserveerd voor andere (operationele) kosten.

De maatregelen zijn onderdeel van de Uitvoeringsregelingen voor 2017 die door het college zijn vastgesteld. Daarin werd onder andere extra aandacht geschonken aan de kleinere dorpskernen, omdat de kinderopvang daar anders in het geding kan komen. De gemeente subsidieert in 2017 vier dagdelen voor de VVE-doelgroep kinderen aan betreffende organisaties en volgt het VNG- advies voor de hoogte van de ouderbijdrage. De ouderbijdrage voor doelgroepkinderen is vastgesteld op 172 euro per jaar.

Wethouder Marusjka Lestrade: “Met deze maatregelen zorgen we voor financieel toegankelijke voorschoolse voorzieningen en een optimaal bereik. We hebben de Peuter Opvang Vergoeding die we aan ouders vragen verlaagd, zodat we drempel verlagen om peuters ook daadwerkelijk naar een voorschoolse voorziening te laten komen. Ook vind ik het belangrijk dat er in al onze kernen voorschoolse voorzieningen zijn. Met de toegekende subsidie kunnen we dat ook in Liempde en Lennisheuvel behouden in de vorm van peuteropvang. “

Daarnaast wordt het aantal vergoede uren zo nodig uitgebreid met één uur om de ouder tegemoet te komen in de aansluiting bij de basisschool. Lestrade: “Ouders met ook een kind op de basisschool moeten vaak wachten met hun peuter om vervolgens hun kleuter op te halen van de basisschool. Door de inzet van een continue rooster van verschillende basisscholen en de mogelijkheid van verlengde peuteropvang is dat probleem opgelost.”

Uit de krant