De JRL-leerlingen waren druk in de weer om zoveel mogelijk geld in de kassa te brengen.
De JRL-leerlingen waren druk in de weer om zoveel mogelijk geld in de kassa te brengen.

Meer dan 10.000 euro voor Kerstactie JRL

Algemeen

Boxtel - Geld inzamelen voor het goede doel ‘kansarme kinderen in Cochabamba, Bolivia’, dat was het doel van de Kerstactie die vrijdag gehouden werd bij het Jacob-Roelandslyceum. En dat hebben de leerlingen van het JRL gedaan: om 16.00 uur, twee uur nadat de markt was afgelopen, stond de teller op een fantastische 10.372 euro. En dat is nog niet eens de definitieve opbrengst.

Donuts, cupcakes, smoothies, latte macchiato’s en allerlei lekkers; bij binnenkomst in de Bracbantzaal viel je op de Food Court meteen met je neus in de boter. De koopwaar vond er gretig aftrek bij de vele leerlingen, hun (groot)ouders, vrienden en bekenden. Stak je de Food Court over, dan vond je buiten een grote frietkraam, waar ook vele jongeren zich voor verdrongen. En even verderop, in de gymzaal, was een grote markthal ingericht waar nog meer lekkers te halen viel, en allerlei kerstversieringen en -accessoires vurig werden aangeprezen door enthousiast jonge kooplui. Alles werd betaald met speciale bonnetjes van 50 cent, die bij binnenkomst konden worden aangeschaft. Er was een spookhuis, een escape room, allerlei spelletjes zoals lasergamen en in de aula werd volop gezongen bij het Open Podium. Daar was de stand te volgen op het grote scherm. Om 12.00 uur stond de teller al op 4880,60 euro, vier uur later al op ruim het dubbele.

Waar het eindbedrag precies op uitkomt, dat is op dit moment nog niet bekend. Zeker is wel dat er een mooie som geld is ingezameld voor de kansarme kinderen van Cochabamba. In april 2017 gaan Fenna, Julie, Fenne, Fleur, Babet, Janske, Maarten, Lieneke, Guusje, Nine, Isis en Noëlle, de twaalf leerlingen die ook de Kerstactie hebben georganiseerd, het geld daar persoonlijk afleveren. Zij verdelen het over verschillende lokale organisaties die zich voor de kansarme kinderen inzetten en zij zullen daarbij ook zelf de handen uit de mouwen steken. Het geld voor hun reis hebben zij zelf verdiend; al het ingezamelde geld komt ten goede aan de goede doelen in Cochabamba. Meer informatie hierover vind je op: expeditie.jrl.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant