Afbeelding

Vanaf 1 januari 2017 zal er in de kerk van Sint Jans Onthoofding in het weekend maar één heilige Mis plaatsvinden

Algemeen

Vanaf 1 januari 2017 zal er in de kerk van Sint Jans Onthoofding in het weekend maar één heilige Mis plaatsvinden en wel op de zondagmorgen om 09.30 uur. Na rijp beraad heeft het Pastoraal team in overleg met het parochiebestuur daartoe moeten besloten… Ze is daarbij echter niet over een nacht ijs gegaan!

Al sinds een aantal jaren loopt het aantal kerkbezoekers tijdens de vieringen in het weekend systematisch terug, zo ook in Liempde. En dat geldt zeer zeker voor de heilige Mis van de zaterdagavond. Tegelijkertijd is de beschikbaarheid van de priesters in het afgelopen jaar behoorlijk veranderd. Emeritus pastoor Niessen is vanwege zijn gezondheid niet of nauwelijks meer beschikbaar voor de parochie. De priesterassistent pater De Visser heeft in de maand juli van 2016 de mooie leeftijd van 75 jaar bereikt en is daarmee officieel ‘emeritus’ geworden. Deze vooruitzichten waren er natuurlijk twee jaar geleden ook al maar in goed overleg met het voormalige en huidige parochiebestuur is de effectuering van het besluit twee jaar uitgesteld.

Al vooruit kijkend naar  de nabije toekomst vanwege de grotere mate van kwetsbaarheid van het Pastoraal team, is daarom nu besloten om per 1 januari 2017 alleen nog op zondagochtend, de dag van de Heer, een heilige Mis te laten plaatsvinden om 09.30 uur. Wij vertrouwen er op dat u begrip heeft voor dit ook voor ons moeilijke besluit.

Uit de krant