(Foto: Gemeente Boxtel)
(Foto: Gemeente Boxtel)

Veel vragen over huishoudelijke hulp bij Wmo-cliëntdagen

Algemeen

Boxtel - De Wmo-cliëntdagen afgelopen woensdag en donderdag bij Gemeenschapshuis De Walnoot en De Rots leverden vooral veel vragen op over de huishoudelijke hulp. Dit meldt verantwoordelijk wethouder Eric van den Broek.

De Wmo-cliëntdagen zijn een belangrijk meetmoment voor de gemeente om te evalueren hoe de inwoners van Boxtel denken over de ontwikkelingen binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, zoals de Wmo voluit heet. Zo’n 200 belangstellenden met allerlei vragen en opmerkingen kwamen op de twee bijeenkomsten af. “Daarbij werd kritisch gereageerd, maar kwamen gelukkig ook positieve geluiden naar voren”, aldus de wethouder.

Velen waren ongerust over de veranderingen binnen de huishoudelijke hulp, waarbij niet meer wordt uitgegaan van een bepaald bedrag aan hulp, maar van een geschat aantal uren die de benodigde werkzaamheden kosten. Met die urenschatting was, vanzelfsprekend, niet iedereen het eens. Ook de overstap van aanbieder van hulpmiddelen Welzorg naar Medipoint leidde tot de nodige vragen. Tot slot werden cliënten gewezen op de verschillende ondersteuningsmogelijkheden, zoals vertrouwenspersoon Ria de Die. “Om dat nog eens onder de aandacht te brengen zijn we bezig met een weetjeswaaier voor ouderen”, legt de wethouder uit.

(Foto: Gemeente Boxtel)

Uit de krant