Afbeelding

Powerwalk in Boxtel, loop je mee?

Sport

Powerwalk houdt het midden tussen gewoon wandelen en een hardlooptraining. Zeg maar sportief wandelen. Het is geen Nordicwalking en ook geen snelwandelen en rennen is verboden!

Bij Powerwalk wandel je in een stevig tempo waarbij je krachtige armbewegingen maakt en extra actief afzet met je voeten. Daardoor gaat je hartslag net genoeg omhoog om je conditie te laten verbeteren. De training begint met een goede warming-up en eindigt met een cooling-down. Zo voorkom je dat je spierpijn of blessures krijgt. Ook doe je tussendoor rek- en strekoefeningen om het effect te vergroten. En dat alles in ongeveer 50 minuten per les.

Bij Powerwalk ben je veel actiever dan bij gewoon wandelen, je doet dus echt aan sport. Een groot voordeel vergeleken met sporten zoals hardlopen is dat je bij Powerwalk minder je gewrichten belast. Omdat je bij Powerwalk geen schoksgewijze belasting hebt, heb je veel minder kans op blessures. Het is daarom zeker ook geschikt voor ouderen, zwaardere mensen of mensen met knie- of rugklachten. Verder is het een ideale manier om weer in conditie te komen na een blessure of om je voor te bereiden op een lange wandeltocht of een wandelvakantie.

Naast deze specifieke voordelen heb je bij powerwalk natuurlijk ook de ‘gewone’ voordelen van het sporten: het vermindert de kans op hart- en vaatziekten, verlaagt het cholesterolgehalte en de bloeddruk en het versterkt je spieren. Bovendien voel je je fitter als je aan sport doet en heb je meer uithoudingsvermogen en omdat we in een groep trainen en het altijd gezellig hebben, houd je het ook nog eens langer vol!

Vanaf 1 maart is er elke maandag, dinsdag en woensdag les in Boxtel. Wil je weten waar en hoe laat je kunt meelopen, kijk dan op de Facebook pagina “PowerwalkBoxtel” of stuur je vragen naar: caroline@powerwalkboxtel.nl

Uit de krant