Afbeelding

Foto-expositie Boxtelse Benjamin Kerkhofs

Algemeen

Benjamin Kerkhofs (1984) uit Boxtel maakt bijzondere foto’s. Hij fotografeert de wereld om hem heen. Intuïtief, getroffen door wat de natuur laat zien. Vaak met een  camera, maar soms ook met zijn smart-phone omdat hij net dat ene mooie beeld ziet wanneer hij geen camera bij zich heeft. Zijn onderwerpen liggen dicht bij huis. Als hij in de vroege ochtend naar zijn werk fietst, kan het zijn dat zijn oog wordt getroffen door vlagen mist die laag over de Dommel hangen. Dan kan hij niet anders dan even afstappen voor een foto. Een mooi blad of een kastanjetak hebben hetzelfde effect. Inmiddels heeft hij een mooie collectie opgebouwd. Die laat hij zien tijdens een tentoonstelling in het Atelier van Kloosterhotel Zin, Boxtelseweg 58 in Vught. De tentoonstelling is op zaterdag 4 en zondag 5 maart 2017 en is voor iedereen toegankelijk.

De tuin van Kloosterhotel Zin is de werkplek van Benjamin en tegelijk zijn grootste inspiratiebron. Hij kent de mooiste plekjes en legt ze vast. Waar de gemiddelde wandelaar achteloos voorbij loopt aan het parklandschap, wijst Benjamin de bijzonderheden aan: “Kijk hier stond de grote beuk die je op die foto ziet. Hij moest helaas gekapt worden. En vanaf hier zie je de bomen aan de overkant. Het hotel zie je nergens zo mooi als vanaf dit pad.” Ook de strakke regelmaat van het kloosterkerkhof wist hij in fraaie beelden te vangen. Tijdens zijn buitenlandse wandelvakanties jaagt hij op wolkenpartijen die zich uitstrekken over bergtoppen en op vergezichten die door een klein detail plotseling bijzonder worden. De expositie geeft een overzicht van zijn totale werk. De expositie is tot stand gekomen met medewerking van de Stichting Vrienden van
Cello Deze stichting zet zich in om wensen en dromen van bewoners van Cello te laten uitkomen. Kloosterhotel Zin stelt de beschikking en faciliteiten beschikbaar.

Kloosterhotel Zin
Boxtelseweg 58
5261 NE Vught

Zaterdag 4 en zondag 5 maart
Van 13 tot 17 uur.

Officiële opening op zaterdag om plm 13 uur.
 

Afbeelding

Uit de krant