Afbeelding
Foto: Bas Oremans

Bert van Ruremonde neemt na 41 jaar afscheid van Fanfare Concordia

Algemeen

Liempde - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Fanfare Concordia Liempde nam Bert van Ruremonde vorige week, na 41 jaar, afscheid als bestuurslid van de Liempdse fanfare.

Op 21-jarige leeftijd begon Bert in het bestuur als vertegenwoordiger van de drumband die op dat moment een stuk groter was dan de feitelijke fanfare. De bestuursvergaderingen waren op zondagmorgen, na de heilige mis. Van Ruremonde voelde zich als een broekie tussen de ‘eliten’. Nadien heeft hij verschillende bestuursfuncties binnen de fanfare bekleed maar sinds 1991 vervulde hij de functie van penningmeester.

Als een van de hoogtepunten uit zijn bestuursperiode ziet hij het feit dat het is gelukt de vereniging financieel gezond te houden. Hiervoor moest een strak beleid gevoerd worden en voerde hij vele gesprekken over subsidiegelden. Daarnaast is natuurlijk de opbouw van cultureel centrum ‘De Serenade’ onder voorzitter Ad Schoenmakers iets wat hij als hoogtepunt heeft ervaren. Van Ruremonde zal wel in het bestuur van stichting De Serenade en die van de Liempdse Boerenmert actief blijven.

Ook trots is Bert op het verschijnen van het boek van Fanfare Concordia Liempde in het jubileumjaar enkele jaren terug, en op de wijze waarop de vereniging steeds weer jong publiek weet te betrekken en te behouden.

In de loop der jaren heeft Van Ruremonde vele voorzitters meegemaakt en hij is er van overtuigd dat ‘zijn clubke’ geen gemakkelijke vereniging is om te besturen. De muzikanten zijn allemaal erg betrokken bij de vereniging en hebben snel hun mening klaar. Daarom zal de Liempdse fanfare altijd een sterke voorzitter nodig hebben om de zaak in goede banen te leiden. Van Ruremonde zal zeker zijdelings betrokken blijven bij de vereniging. Voor advies is hij bereikbaar en natuurlijk zal hij zich blijven inzetten voor de gemeente- en HaFa-contacten. Het is en blijft ‘zijn clubke’.

Het penningmeesterschap van Fanfare Concordia Liempde wordt overgenomen door Joyce Rombauts.

Uit de krant