De finish van de Ster ZLM Toer in 2016.
De finish van de Ster ZLM Toer in 2016. Foto: Hans van Doorn

Ster ZLM Toer komt in 2017 niet door Boxtel

Algemeen

Liempde - De Ster ZLM Toer eindigt dit jaar niet meer in Boxtel, maar in Oss. De slotdag van de vijfdaagse etappekoers, georganiseerd door Stichting Wielerbelangen Schijndel, was sinds 2012 in Boxtel. In het etappeschema van dit jaar komt Boxtel niet voor.

Voorzitter van Stichting Wielerbelangen Schijndel en tevens inwoner van de gemeente Boxtel, Anton Ganzeboom laat weten teleurgesteld te zijn met de beslissing. “Het doet mij pijn, maar de beslissing om in Oss te finishen is een puur financiële afweging geweest. Verder kan ik mij daar niet over uitlaten”, vertelt Ganzeboom. “We waren uitermate tevreden over Boxtel als finishplaats de laatste 5 jaar.”

Op woensdag 14 juni gaat de vijfdaagse wedstrijd van start met een proloog in het Zeeuwse Westkappele. Vanuit Tholen wordt de volgende dag koers gezet naar Hoogerheide, waarna de etappe Buchten-Buchten op dag drie volgt. De koninginnenrit finisht op zaterdag 17 juni op de stuwdam van La Gileppe en de slotetappe start en finisht in Oss.

Met een proloog waarin zij naast de tijdrijders ook al hoge ogen kunnen gooien en drie kansen op een massasprint, valt er voor de rappe mannen weer veel te halen in de Ster ZLM Toer. Ganzeboom: “Voor sprinters is onze koers een feest. Ik hoop dan ook dat renners als Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen, net als in het verleden, de weg naar onze koers vinden. Maar het gaat ook dit jaar zeker niet weer alleen een wedstrijd voor die mannen zijn. De koninginnenrit is als altijd gewoon zeer lastig en de laatste edities hebben wel uitgewezen dat er ook kansen liggen voor de aanvallers.”

Uit de krant