Eric van den Broek met een concepttekening van de nieuwe Markt. (Foto: Gemeente Boxtel)
Eric van den Broek met een concepttekening van de nieuwe Markt. (Foto: Gemeente Boxtel) Foto: Gemeente Boxtel

Weekmarkt mogelijk naar Breukelsplein

Algemeen

Boxtel - De Boxtelse weekmarkt wijkt in 2018, tijdens de herinrichting van de Markt, uit naar het Breukelsplein. Ten minste, als het aan zowel de Marktondernemers als centrumondernemers zelf ligt. Dit meldt wethouder Eric van den Broek naar aanleiding van een enquête onder de marktkooplieden.

De werkzaamheden aan de Boxtelse Markt beginnen naar verwachting na carnaval 2018. De weekmarkt zal vanaf dat moment zeker zo’n half jaar uit moeten wijken naar een andere locatie. Gewoonlijk wijkt de weekmarkt uit naar de Hendrik Verheeslaan, maar vanwege de lange periode dat het marktplein nu niet beschikbaar is, vreesden winkeliers daardoor veel aanloop en dus inkomsten te missen op de vrijdagen.

Daarop kaartten zij de mogelijkheid om het Breukelsplein in de periode dat de Markt onder handen wordt genomen aan bij de gemeente. Ook de marktkooplieden zelf zien deze uitwijkmogelijkheid wel zitten, blijkt uit de onlangs uitgevoerde enquête.

Van den Broek geeft aan nu in gesprek te willen met omwonenden van het Breukelsplein om te onderzoeken of het plein daadwerkelijk geschikt is om de weekmarkt te huisvesten.

Uit de krant