Dikmans op zijn favoriete plek in huis: achter zijn tekentafel. (Foto: Sander van Kasteren)
Dikmans op zijn favoriete plek in huis: achter zijn tekentafel. (Foto: Sander van Kasteren)

Boxtelse striptekenaar Ralph Dikmans brengt derde album uit

Algemeen

Boxtel - De Boxtelse striptekenaar Ralph Dikmans biedt op 19 april de eerste editie van zijn nieuwe stripalbum aan aan burgemeester Mark Buijs. Anders-Man 3 - Fool Control bevat veel herkenbare Boxtelse plaatsen en daarom was de burgemeester meteen enthousiast toen Dikmans hem benaderde. Onder andere de Markt en de Sint-Petrusbasiliek komen in het album voorbij, maar ook typische situaties en grappen uit de omgeving van de tekenaar in het album aan bod.

Dikmans is vanzelfsprekend trots op zijn nieuwe album: “Ik heb ook een duidelijke ontwikkeling doorgemaakt. De eerste albums waren vrij ‘kaal’ wat betreft achtergronden.” Ook maakte de tekenaar van verschillende gebouwen, houdingen en situaties fotostudies om natuurgetrouwer te kunnen tekenen. Het 32 pagina’s tellende derde album van de antiheld Anders-Man is bovendien het eerste album met een echt verhaal. Dat is 22 pagina’s lang. De laatste tien pagina’s bevatten losse prenten.

Lees in DeMooiBoxtelKrant van 19 april hoe Anders-Man Fool Control tot stand kwam, hoe Dikmans van zijn fobie voor het tekenen van auto’s afkwam en wat Carlo Boszhard met Anders-Man te maken heeft. Ook mogen wij één exemplaar van Anders-Man Fool Control weggeven. Wil je weten hoe je dit album kunt winnen? Dat lees je op 19 april in DeMooiBoxtelKrant.

Uit de krant