(VIDEO) Politieauto belandt in sloot Schijndelsedijk na lange, wilde achtervolging

Algemeen

Boxtel - Een politieauto is woensdagmiddag in de sloot beland toen hij op hoge snelheid moest uitwijken voor een andere weggebruiker op de Schijndelsedijk. De politieauto maakte onderdeel uit van een lange achtervolging die eerder die middag begon in Schijndel. Woensdagochtend werden collega’s van het wijkteam Schijndel/Sint-Oedenrode gevraagd voor assistentie in een politieonderzoek. Daarbij kwam een 37-jarige man in beeld, die buiten heterdaad mocht worden aangehouden.

Later die middag werd de man aangetroffen in een personenauto en koos hij het hazenpad. Een achtervolging was het gevolg en die ging van Schijndel naar Sint-Oedenrode naar Liempde en vervolgens weer terug naar Schijndel. Tijdens deze dollemansrit was het rijgedrag van de voortvluchtige af en toe buitensporig gevaarlijk dat zelfs enkele malen de afweging gemaakt werd om de achtervolging te staken.  Uiteindelijk kwam de personenauto in de Wijsstraat in Schijndel tot stilstand en werd de man aangehouden. Het politieonderzoek loopt nog steeds.

Tijdens de achtervolging met meerdere politievoertuigen en politiemotoren raakten in ieder geval drie politieauto’s beschadigd. Voor zover bekend zijn er bij het ongeluk geen dienders gewond geraakt. Mocht u getuige zijn geweest van voornoemde achtervolging en persoonlijk hinder of last hebben ondervonden van de rijgedragingen van zowel betrokkene, danwel van de politie, gelieve dan contact op te nemen met het Schijndelse wijkteam, liefst per mail schijndel.meierij@politie.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant