Activiteiten voor jongeren tijdens Ramadan

Algemeen

Boxtel - Twee jongeren uit Boxtel, Soufiane en Mohammed lopen stage bij Buurtsport Boxtel en willen een programma op maat maken waarin activiteiten voor jeugd tijdens de Ramadan centraal staan. Daarvoor hebben ze de afgelopen weken vragenlijsten uitgezet bij hun vrienden. ’Wat vind je leuk om te doen qua activiteiten? Wat zijn jouw wensen?’, vragen die de jongens aan hun leeftijdsgenoten stelden. Ze haalden tot nu toe 46 vragenlijsten op, ingevuld door jongeren tussen de 12 en 30 jaar. De vragenlijsten zijn op maandag 8 mei aangeboden aan de wethouder.

Wethouder Lestrade is blij met dit initiatief. Ze vertelt: ‘Zowel Buurtsport Boxtel, Jongeren R-newt ContourdeTwern, de politie en de gemeente ondersteunen om een programma met spel en sport voor elkaar te krijgen.’ De activiteiten worden vandaag en morgen afgestemd zodat een programma gemaakt kan worden. Locatie is Brede School De Wilgenbroek.

Zowel Soufiane als Mohammed lopen stage bij Buurtsport Boxtel. De uitdaging voor hen is om een mooi sportprogramma samen te stellen. Ze helpen zelf ook graag mee. Het streven is om de activiteiten dagelijks te organiseren van 27 mei tot en met 26 juni 2017 tussen 22.00 en 01.00 uur. Deelnemers komen in teams waarbij ook prijzen kunnen worden gewonnen. ‘Dat draagt er zeker aan bij dat jongeren ook terug komen’, aldus Soufiane en Mohammed.

Uit de krant