Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 5277ea
Foto: Persburo Sander van Gils
112 nieuws

(Laatste update: 17.05 uur) Zware westerstorm zorgt voor schade in Boxtel en Liempde

Boxtel - De zware westerstorm die donderdag over ons land raasde heeft ook in onze gemeente schade aangericht. Zo waaide aan de Wilhelminastraat een boom op een lege auto en ging een boom langs de A2 om. In onze provincie geldt met code oranje de waarschuwing voor gevaarlijk weer. De verkeersdiensten raadden aan enkel wanneer dat strikt noodzakelijk is de weg op te gaan.

De brandweerposten van Boxtel en Liempde hadden vanaf omstreeks 9.15 uur dan ook de handen vol aan het vrijmaken van de weg en het verwijderen van omgeknakte bomen. Zo waaiden bij basisschool de Vorsenpoel enkele flinke takken op geparkeerde fietsen. Ook op de Vleutstraat in Liempde waaiden bomen om.

Ook de boom op Stapelen die bij de storm eerder deze maand al gedeeltelijk omviel, sneuvelde. Omdat onduidelijk was wie de eigenaar van de omgewaaide boom bij Stapelen was, kon die niet voor de storm van donderdag opgeruimd worden. Nu is de boom alsnog omgevallen, waardoor de leuning van de voetbrug van de Burgakker naar de kasteeltuin aan beide zijde beschadigd is geraakt. Ironisch genoeg werd de val van de boom eerder deze week al voorspeld door verschillende Boxtelaren. In het kasteelpark waaiden meerdere bomen om, waarbij ook een hekwerk beschadigd raakte.

Code oranje
Voor onze provincie gold donderdag code oranje. In het midden van het land en aan de kust was zelfs code rood van kracht. De windsnelheden liepen in Noord-Brabant op naar 80-100 km/u met tussen 9.00 en 14.00 uur uitschieters van 100-120 km/u. Dat is net iets minder dan orkaankracht. De waarschuwing voor gevaarlijk weer werd zo rond 15.00 uur voor het hele land ingetrokken.

Zowel de ANWB als de VID raden mensen aan niet de weg op te gaan, tenzij het niet anders kan. Het verkeer op de A2 en de A50 stond op verschillende plekken urenlang muurvast wegens meerdere omgewaaide vrachtwagens en op de weg gewaaide takken en bomen. Mede vanwege de storm was de avondspits extra zwaar. Ook het treinverkeer in het hele land werd stilgelegd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>