Afbeelding

Wedstrijdverslag HCB’92 DS1/C-Jeugd

Algemeen

HCB’92 DS overklast door Avanti

Vanaf het begin was duidelijk dat het afgelopen zondag een pittige wedstrijd zou worden voor de dames uit Boxtel. Het team van Avanti was veel sneller en speelde 2 klassen hoger in de zaalcompetitie. Dat beide verenigingen in veldcompetitie bij elkaar in een poule terecht komen heeft te maken met te weinig inschrijvingen uit de regio in bepaalde categorieën. Toch startte HCB’92 met veel zin aan de wedstrijd. Meteen al in de eerste fase van de wedstrijd was duidelijk dat de Drunense dames op de break speelden. Hieruit werd ook de score geopend.  In de tegenaanval liet HCB’92 de gelijkmaker noteren via een goed schot van Mandy Schoenmakers. Over en weer wisten beide ploegen te scoren maar al snel had Avanti een voorsprong opgebouwd door verschillende break-outs en goed uitgespeelde kansen. Af en toe speelden de gastvrouwen wat te nonchalant en te gemakkelijk waar Judit Banyai vervolgens van profiteerde. Ook Schoenmakers wist nogmaals de keepster te verrassen. HCB’92 had veel moeite met het snelle spel van Avanti en was vaak te laat terig in de verdediging. Hiervan maakte Avanti gebruik om uit te lopen. Daarmee kwam de ruststand op 16-4 in het voordeel van Avanti.

In de tweede helft werd er beter verdedigd door de Boxtelse dames. Avanti startte met zeven veldspelers en geen keepster. Toch wisten de dames uit Drunen hier niet steeds gebruik van te maken. Helaas had Ellen Persoons meerdere malen pech met haar pogingen om in de lege goal te schieten met een worp over bijna het hele veld. De ballen gingen net naast of via de lat terug het veld in.  HCB’92 kwam de gehele wedstrijd niet echt onder de druk uit die Avanti uitoefende. Toch had HCB’92 nog aantal leuke dingen in de wedstrijd laten zien. Via een variatie in een wissel kwam Danielle Troeijen in scoringspositie en zij verzilverde haar kans. Met een paar mooie breaks en een penalty van Banyai wist HCB’92 nog wat punten bij elkaar te sprokkelen. Maar Avanti bleef doorgaan met hun strijdplan en gingen onverminderd voor de break. Hieruit wisten ze nog vele malen te scoren en liepen steeds verder uit. HCB’92 kreeg in de eindfase van de wedstrijd nog een penalty, die goed binnen geschoten werd door Troeijen. De dames uit Boxtel hadden hun best gedaan maar Avanti was een maatje te groot voor hen. Eindstand 31-11
Auteur : Susan van den Berg

Winst en verlies voor C-jeugd HCB’92

Op vrijdagavond, moest HCB’92 haar eerste wedstrijd buiten van dit seizoen spelen, in Gemert tegen Tremeg. Anouk Foolen begon in de goal. De verdediging van Tremeg gaf HCB’92 veel ruimte waar- door Veerle van Abeelen en Tess Berkien al snel het doel wisten te vinden. Demi van den Aker maakte vanuit de hoek een goal. In de verdediging van HCB’92 werd niet fel verdedigd, maar toch wisten ze de ruststand op 4-9 houden, door doelpunten van Lieke van Rooij, Veerle en Tess.
 De tweede helft begon met Veerle in de goal. De verdediging stond beter en er werd goed aangepakt en aangesloten, waardoor Tremeg in de tweede helft nog maar één keer wist te scoren.
Ook in de aanval wist HCB’92 het doel te vinden. Anouk Foolen was een paar keer zelf goed door-gegaan en ook door een wisseltje tussen Lieke en haarzelf wisten zij nog een aantal keer te scoren. De cirkelspeelster, Demi, had een paar keer goed een gat getrokken waardoor Anouk Hermans door kon gaan. Eindstand: 18-5.
Auteur: Lieke van Rooij

Op zaterdag, 16 uur na de vorige wedstrijd, stonden de meisjes C in Best alweer aan de start voor hun wedstrijd tegen Aristos. Lieke van Rooij begon bij HCB’92 in de goal. De C-jeugd uit Boxtel begonnen de wedstrijd positief met een 0-1 voorsprong, gemaakt door Veerle van Abeelen. Al snel kwam Aristos  een paar keer door de verdediging vanwege het niet goed aansluiten van HCB’92. Door nog een paar doelpunten van Anouk Foolen en Veerle kwam HCB’92 voor rust op 7 doelpunten uit. Ruststand: 12-7
In de rust gaf coach Marit Hogenboom nog wat tips voor zowel de verdediging en aanval, in de verdediging niet te ver uitstappen en in de aanval zorgen dat je in beweging blijft. Mede door deze goede tips begon HCB’92 beter aan de tweede helft. De verdediging stond beter, maar in de aanval kwam HCB’92 niet door de verdediging van Aristos. Er vielen aan beide kanten nog wat doelpunten. Jorien Strik kwam erg mooi ingestart vanuit de hoek en wist vrij te komen op de cirkel. Er is gescoord door Lieke, Veerle, Jorien, en door de drie Anouken, Anouk Hermans, Anouk Foolen en Anouk Schellekens . De eindstand werd uiteindelijk 27-13.
Auteur: Anouk Schellekens