Afbeelding
Foto: Jan van der Steen

Spiegeltent Bon Salon belooft gevarieerd programma rondom thema ‘Verbinden’

Algemeen

Boxtel - In 2015 stond spiegeltent Bon Salon zes weken in het park van Stapelen om het 100-jarig verblijf van de Paters Assumptionisten op kasteel Stapelen te vieren. Vele vrijwilligers organiseerden toen maar liefst 106 activiteiten in de tent. Het bracht circa 10.000 bezoekers op de been. Op de afsluitende bijeenkomst beloofde burgemeester Mark Buijs, namens het college, dat de spiegeltent er in 2017 opnieuw moest komen. Die uitspraak heeft ertoe geleid dat de spiegeltent terug is, en wel van vrijdag 2 juni tot en met zondag 25 juni.

Verschillende partijen slaan de handen ineen om ook de editie van dit jaar tot een succesvolle te maken: de Gemeente Boxtel: biedt de tent en faciliteiten aan de Boxtelse gemeenschap, Stapelen stelt het park beschikbaar, Bon Salon levert de spiegeltent met de nodige voorzieningen, Boxtel Vooruit coördineert het programma en verschillende vrijwilligers en instanties zorgen voor de invulling van hun eigen programma in de tent.

Op zes ochtenden worden steeds twee keer twee groepen van de basisschool (groepen 1 en 2) uitgenodigd voor een poppenkastvoorstelling De Toverketting genaamd, waarbij Jas de Keistamper een belangrijke rol vervuld.

Ook is er een presentatie door boswachter Frans Kapteijns over Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, zijn er bijeenkomsten over Vrijwilligerswerk, Wijkmakelaars, Vluchtelingen, Mantelzorg, Ouderen verzorgt Fairtrade Boxtel een informatiedag en is er een Goede Doelenactie voor de Voedselbank

Verder zijn er vele muzikale optredens zoals Go Romantic, Dukerskoor, Wereldkoor, Liederentafel, Mooche, Voices.

Kunsttentoonstelling
Ook dit jaar is er een openbare kunsttentoonstelling in het park van Kasteel Stapelen in de periode van 4 juni tot en met 24 september onder regie van de Kunststichting.

Uit de krant