Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: f1281e
Foto: Sander van Kasteren
Algemeen nieuws

Wethouder moet zich verantwoorden voor biomassaplein op Vorst B

Lennisheuvel - Wethouder Peter van de Wiel kreeg het woensdagavond zwaar te verduren tijdens de informatiebijeenkomst over de vierjarige pilot met een biomassaplein en de komst van Greentech naar industrieterrein Vorst B. Hij werd in een bomvol Meneer Klaver door een groep boze Lennisheuvelaren ter verantwoording geroepen. De dorpsbewoners voelen zich onvoldoende geïnformeerd en pas te laat betrokken bij het besluitvormingsproces, een mening die ook ondernemersvereniging SPIN deelt. 'We mogen nu vragen stellen, maar we weten niet eens waarover', was de algemene gedachte.

In eerste instantie wilde kwartiermaker Eward Heijmans, die de avond namens de gemeente opende, Lennisheuvelaar en oud-raadslid Ton Jonkers niet het woord geven toen hij daarom vroeg. De bijeenkomst was volgens Heijmans bedoeld als informatiemarkt en niet als debatteeravond. Dat schoot de ongeveer honderd aanwezigen in het verkeerde keelgat.

Na luid protest mocht Jonkers uiteindelijk toch vijf vragen namens de inwoners van Lennisheuvel stellen die in eerste instantie niet beantwoord werden. Na een nieuwe golf van rumoer nam wethouder Van de Wiel toch het woord en beantwoordde zo goed en kwaad als hij kon Jonkers' vragen. Die komen er op neer dat voor inwoners van Lennisheuvel onduidelijk is welke stoffen op het biomassaplein mogen worden opgeslagen, hoe ver het plein in de toekomst mag groeien en wat de vestiging van Greentech precies voor Lennisheuvel zal betekenen.

De wethouder stelde Lennisheuvel enigszins gerust: "Ik wil u van harte uitnodigen met de gemeente mee het bestemmingsplan voor Vorst B vast te stellen." Ook verzekerde hij de aanwezigen ervan dat er enkel houtige stoffen en géén mest omgezet gaat worden in biomassa in Lennisheuvel. Maar voor veel aanwezigen was dat onvoldoende: zij vrezen een nieuw debacle met Greentech zoals destijds met de schaliegasboringen op bijna dezelfde plaats.

Enkele omwonenden van bedrijventerrein Vorst B vergeleken de bijeenkomst met een school: "we mogen nu vragen stellen over de lesstof, terwijl we nog geen enkele les hebben gehad." Veel aanwezigen vroegen zich daarom ook hardop af of er niet alsnog een soort debatteerbijeenkomst moest komen. De gemeente gaf aan die mogelijkheid te bekijken. Een ding is zeker: het laatste woord over het biomassaplein en Greentech is nog lang niet gesproken.

Houd DeMooiBoxtelKrant in de gaten voor meer nieuws over de ontwikkelingen op Vorst B

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>