Wethouder Eric van den Broek. (Foto: Sander van Kasteren)
Wethouder Eric van den Broek. (Foto: Sander van Kasteren)

Wethouder onderzoekt mogelijkheden WijkLeerbedrijf

Algemeen

Boxtel - Er komt in Boxtel een haalbaarheidsonderzoek naar de oprichting van een WijkLeerbedrijf. Dat zegde wethouder Eric van den Broek dinsdagavond tijdens de raadsvergadering toe in een reactie op een door D66 ingediend verzoek. Binnen een WijkLeerbedrijf zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam. Zij bieden informele, laagdrempelige zorg aan.

D66-fractieleider Jos Hegeman onderstreepte het nut van zo’n WijkLeerbedrijf in een zogenaamde motie vreemd aan de orde van de dag. Zo’n bedrijf richt zich op het bieden van informele, laagdrempelige zorg voor kwetsbare groepen (wijk)bewoners. Het bedrijf wordt daarnaast draaiende gehouden door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en biedt hen een opleidings- of werkervaringsplaats. Het doel is om deze mensen aan een baan te helpen, of hen op zijn minst het gevoel te geven dat ook zij nuttig zijn. Zo snijdt het mes dus aan twee kanten.

De wethouder sprak van een ‘recht uit het hart gegrepen initiatief’ en deed meteen de toezegging om de haalbaarheid van zo’n leerbedrijf binnen onze gemeente te onderzoeken. Daarvoor zal hij in gesprek gaan met de verschillende zorgorganisaties en onderwijsinstellingen binnen de gemeente. Omdat de wethouder zich achter de letterlijke tekst van de D66-motie schaarde, kon die fractie de motie intrekken.

Uit de krant